Surse ale poluarii aerului

Exista multe surse de poluare a aerului. Ele se pot datora unor cauze naturale (eruptii vulcanice, polen, etc.) si sunt o parte componenta a ciclurilor de viata si materie sau pot sa se datoreze activitatilor umane. Austria, Car Free Day 2006

Directiva Europeana nr. EC96/62 mentioneaza aceste surse de poluare si stabileste totodata un cadru European mai larg pentru masurile nationale, regionale sau locale destinate imbunatatirii calitatii mediului inconjurator.
Pentru a-si proteja productiile curente, agricultura permite folosirea unor variate tipuri de fertilizatori si insecticide ce contribuie la poluarea naturii. Deseurile rezultate din digestia animalelor sunt o sursa importanta de metan (CH4), un gaz care contribuie la crearea efectului de sera.

Omul foloseste multi combustibili: pentru incalzire, pentru obtinerea energiei necesare proceselor industriale sau pentru a arde propriile deseuri. In consecinta, incineratoarele destinate arderii deseurilor domestice elibereaza o cantitate mare de poluanti in atmosfera, in particular metale grele, praf, etc. Nu in ultimul rand, calatoriile pe uscat sau pe apa constituie o sursa majora de poluare a mediului: numai transportul pe uscat este responsabil pentru eliberarea a mai mult de 40% din particulele suspendate in atmosfera. In mediul urban, acestea reprezinta o cauza majora a poluarii aerului.

[poll=2]

Promoveaza evenimentul

strazi pentru oameni
saptamana mobilitatii europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *