Sursele regenerabile de energie au ajutat Scotia sa devina una dintre cele mai bogate tari din lume

0
46
Sursele regenerabile de energie au ajutat Scotia sa devina una dintre cele mai bogate tari din lume
Sursele regenerabile de energie au ajutat Scotia sa devina una dintre cele mai bogate tari din lume

Scotia dispune mai mult de un sfert de energie eoliana si marina din Europa. In conformitate cu o noua analiza publicata recent, acest lucru i-a ajutat sa devina una dintre cele mai bogate tari din lume. Datele noi, prezentate de guvernul scotian, arata ca Scotia, cu beneficii economice largi, este estimata ca a 14-lea din lista celor mai bogate tari din lume pe cap de locuitor, in cadrul OECD.

Conform rating-ului Financial Times, Scotia ocupa locul 19 in lista celor mai bogate natiuni din lume, in timp ce Marea Britanie se plaseaza pe locul al 23-lea.

Ministrul Finantelor din Scotia, John Swinney, a confirmat aceste cifre in discursul sau la Universitatea de oportunitati economice din Edinburgh.

El a spus: „Nu exista nici o indoiala ca Scotia isi poate permite sa fie un stat independent de succes. Cu resursele noastre vaste naturale, forta de munca calificata si capacitatea de productie, Scotia se opune ferm confruntarii internationale. Si cu eforturi independente, am putea folosi aceasta bogatie pentru beneficiul oamenilor din Scotia.

Sapte din cele 10 tari membre ale OCDE au o populatie mai putin de 10 milioane de oameni, demonstrand posibilitatea tarilor mici independente de a gestiona propriile economii.

Scotia are cinci din primele 200 universitati din lume, boom-ul de producere a alimentelor si bauturilor la un volum mai mare de 13 miliarde de euro pe an, o piata uriasa pentru turism, 25 % din energia eoliana si energia mareelor in Europa si potentialul de crestere in domenii cum ar fi stiintele biologice, productia cu emisii scazute de carbon in economia noastra rurala si insulara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here