Suspiciuni de radioactivitate lâng? Ploie?ti
Suspiciuni de radioactivitate lângă Ploiești
Suspiciuni de radioactivitate langa Ploiesti
Suspiciuni de radioactivitate langa Ploiesti

Suspiciuni de radioactivitate la 15 kilometri de Ploiesti, in localitatea prahoveana Rafov. Proprietarul unui teren agricol s-a trezit cu reclamatie la Parchet pe motiv ca ar fi ingropat la marginea satului deseuri radioactive. Astazi, in prezenta politistilor BCCO, specialistii au masurat cu aparate speciale nivelul de radioactivitate. Dupa ore in sir in care sute de tone de bucati de piatra cubica de granit au fost mutate dintr-o parte in alta, specialistii au concluzionat ca radiatiile sunt in limitele normale.

Barbatul a cumparat in urma cu trei ani 300 de hectare de teren agricol, la marginea comunei prahovene Rafov. Omul s-a trezit de dimineata cu politistii la usa. Acestia i-au cerut sa-l insoteasca la teren, pentru verificari. Omul este cercetat de procurori ca ar fi ingropat deseuri radioactive. De buna credinta, proprietarul a platit el un excavator care a manevrat piatra cubica depozitata pe teren, pentru ca specialistii din cadrul Compartimentului de cercetare nucleara, bacteriologica si chimica sa-si poata face treaba.

Vestea s-a dus repede in sat, iar localnicii au venit sa vada despre ce este vorba. Cu totii au spus insa ca nu se poate discuta de radioactivitate in zona.
Cel banuit ca ar fi incalcat legea nu-si explica cine l-ar fi putut reclama si nici cum a fost posibila o astfel de desfasurare de forte.Timp de patru ore, specialistii au asteptat ca excavatorul sa mute piatra cubica dintr-o gramada in alta pentru ca apoi sa masoare iar nivelul de radiatii.

Nivelul de radiatii inregistrat de aparate a iesit in limitele legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here