Taieri ilegale de arbori, paguba de milioane de euro

0
84
Taieri ilegale de arbori, paguba de milioane de euro
Taieri ilegale de arbori, paguba de milioane de euro

Un prejudiciu de 9,5 milioane lei a fost cauzat prin taieri ilegale de arbori, in perioada 2010-2012, in doua cantoane silvice din comuna Comana, judetul Giurgiu, a declarat, marti, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga.

„Au fost folosite ilegal dispozitivele de marcare a copacilor care au fost furati, iar furturile au fost de doua feluri: taieri ilegale si cu complicitatea sefilor de ocoale silvice”, a precizat ministrul delegat.

Potrivit specialistilor de la Directia Silvica Giurgiu, suprafata de teren care ar fi putut fi acoperita ilegal acopera 40 de hectare.

Ministrul Lucia Varga a facut marti o inspectie in padurile din zona Comana, unde a fost intocmit un raport privind situatia exploatarii ilegale a padurilor.

In urma situatiei constatate au fost sanctionati opt sefi de ocoale silvice prin desfacerea contractului de munca sau alte sanctiuni disciplinare.

Ministrul Varga a spus ca actiunile de control nu se limiteaza doar la a constata dimensiunea pagubelor ci vor fi luate masuri pentru recuperarea prejudiciului de la cei vinovati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here