Cautati produse ecologice pentru masa de Craciun? Branzeturi, fainuri integrale si produse de panificatie, mere, miere, dulciuri – toate acestea au putut fi cumparate la un targ eco gazduit de Muzeul Satului din Capitala la acest sfarsit de saptamana.
targ eco
Cei mai numerosi au fost producatorii de miere ecologica: Stupina Biris, din Blaj, Stupina Tivadar, din Sighetul Marmatiei, Stupina Szasz Ilyes din Corund, Stupina Onea, din Maramures, Tremot Dobre si Fii din Baicoi. Pe langa numeroasele sortimente de miere pe care le produc, acestia au avut si „surprize” de sezon: lumanari din ceara naturala care sa va lumineze masa de Sarbatori, figurine de ceara pentru pomul de iarna sau ulcele cu miere pentru copii. La targ a putut fi gasita si faina din grau ecologic de la Shalom Bio Food. Dar si biscuiti ecologici cu seminte de in, susan, dovleac, floarea-soarelui sau alune si mere ecologice romanesti, soiul Florina. Si importatorul si distribuitorul Natura Land a fost prezent cu produse – de la zahar brun la paste fainoase, lapte de soia si dulciuri de pus sub brad pentru copiii cuminti.

Asociatia Valea Asaului v-a asteaptat cu cascaval, branzeturi, smantana si unt, binevenite pentru prepararea bunatatilor de Craciun. Farmacia Naturii a adus la Muzeul Satului o multime de ceaiuri medicinale pentru diverse afectiuni. Dar si pernite din plante eco – antistres, antigripale, afrodisiace, antitabacice, antialergice – ideale pentru cadouri.

PROGRAM
Targul a fost organizat de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio Romania in cadrul Programului cultural de datini si obiceiuri de iarna „Florile dalbe” al Muzeului Satului. Cu producatorii eco va mai puteti intalni in perioada urmatoare si la Universitate, la casutele aduse pentru targul de Craciun. Cativa participa si la Targul Taranului Roman din Piata Amzei.

„De cand vin la targuri in Bucuresti, oamenii ma cauta. Nu ma asteptam sa ma sune atat de multi. Unora le-am adus acum galetuse cu miere. Ei ar vrea sa fiu aici tot timpul”
Tiberiu Biris, apicultor ecologic

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here