Targul organizatiilor neguvernamentale “Impreuna pentru comunitate” | 5 – 12 mai, Targu Mures

0
32
Targul organizatiilor neguvernamentale “Impreuna pentru comunitate” | 5 – 12 mai, Targu Mures

Targul organizatiilor neguvernamentale “Impreuna pentru comunitate” ajunge, in acest an, la cea de-a X-a editie. Evenimentul este organizat de Asociatia Divers si se va desfasura in perioada 5 – 12 mai 2012. “Tematica centrala este dezvoltarea retelelor profesionale ONG in judetul Mures si participarea ONG-urilor muresene in retelele profesionale nationale si internationale si se bazeaza pe networking”, a declarat Maria Korek, presedintele Asociatiei Divers. Partenerii evenimentului sunt: Fundatia Alpha Transilvana, Fundatia Culturala Bernady Gyorgy, Biroul Europe Direct din cadrul Consiliului Judetean Mures si Primaria Municipiului Targu-Mures.

Mai multa implicare din partea autoritatilor

Targul ofera posibilitatea organizatiilor neguvernamentale din domenii diferite de a interactiona, putand, in acelasi timp, sa isi arate comunitatii oferta de servicii sau alte tipuri de activitati, respectiv, atragand voluntari si 2% din impozitul pe venit al membrilor comunitatii. In judetul Mures, organizatiile au o sustinere foarte buna si o intelegere din partea presei a problemelor si a rolului organizatiilor, in general. Cred ca acesta este succesul celor zece ani”, a adaugat Maria Korek. Aceasta atrage atentia asupra necesitatii impartirii responsabilitatii intre ONG-uri si autoritatile publice locale, referitoare la problemele cu care se confrunta ONG-urile, in incercarea de a deveni parteneri egali. “Din primul an am lucrat foarte intens la relatia intre ONG-uri si sfera publica, respectiv, autoritatile publice locale, nu exista criterii foarte clare in baza carora sa se faca o colaborare sau sa se aloce fonduri, in special daca este vorba de asistenta sociala”, a explicat presedintele Asociatiei Divers.

Programul Targului

Cea de-a X-a editie a Targului incepe cu “Balul ONG”, organizat in data de 5 mai, in care cei prezenti vor putea participa la o serata culturala si la premierea ONG-urilor. In data de 7 mai, se vor organiza „Ateliere ONG” iar in 8 mai „Masa rotunda”, urmand ca aceasta sa se desfasoare pe parcursul a inca doua zile, respectiv, 9 si 10 mai. Targul ONG, din data de 12 mai, va cuprinde marsul ONG, un concurs de promovarea a voluntariatului, prezentare ONG-uri, concursuri sportive, activitati si momente culturale, activitati preventive pentru sanatate si jocuri interactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here