Tataneasa combate infectiile respiratorii

Ceaiul din radacina de tataneasa are proprietati emoliente si expectorante si este indicat in afectiuni ale aparatului respirator, bronsite, tuse si in afectiuni digestive, impreuna cu alte plante ca patlagina, nalba si teiul.tataneasa

„Pentru preparatele terapeutice se foloseste radacina care contine ulei eteric, tanin, mucilagii si substante active, printre care alantoina, substanta cu remarcabile proprietati antitumorale. Cercetatorii atribuie plantei si proprietati hemostatice (de oprire a sangerarilor), calmante si cicatrizante in ulcerul gastric, hemoragii interne si pleurezii.

Pentru ulcerul gastric este benefic un amestec de plante: 100 g tataneasa, 50 g troscot si 50 g filimica. Decoctul se prepara din doua lingurite de radacina maruntita la o cana cu 250 ml de apa si se consuma doua-trei ceaiuri pe zi. Tinctura de tataneasa are un efect terapeutic mai eficient decat ceaiul in tratarea reumatismului si inflamatiilor articulare.

Mod de preparare

Radacina de tataneasa, curatata si taiata marunt, se pune intr-o sticla.

Deasupra se toarna rachiu de secara sau de fructe si compozitia se lasa sa se macereze timp de 14 zile la soare sau langa o sursa de caldura. Se strecoara si se pastreaza in sticlute de culoare inchisa. Se iau cate zece picaturi de trei ori pe zi. Tinctura este eficienta in tulburari ale circulatiei sanguine, in inflamatii ale incheieturilor, in artrite si in dureri de oase.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *