Ten TV, o televiziune documentaristica si dedicata ONG-urilor, va fi lansata in Romania in acest an

0
99
Ten TV, o televiziune documentaristica si dedicata ONG-urilor, va fi lansata in Romania in acest an
Ten TV, o televiziune documentaristica si dedicata ONG-urilor, va fi lansata in Romania in acest an

CNA a acordat, marti, o licenta audiovizuala prin satelit pentru televiziunea Ten TV, care va avea un profil documentaristic si va cuprinde programe dedicate organizatiilor non-guvernamentale (ONG), urmand sa fie lansata in acest an, cu o investitie de aproape 200.000 de euro.

Ten TV, o televiziune documentaristica si dedicata ONG-urilor, va fi lansata in Romania in acest an (Imagine: Shutterstock)
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii Lugomedia SRL de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Ten TV.

Potrivit dosarului depus la CNA, Ten TV va avea un profil tematic, fiind centrata pe difuzarea de documentare si programe dedicate organizatiilor non-guvernamentale.

Ten TV va fi lansata in urmatoarele patru-cinci luni, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Chirvasie, directorul de programe al noii televiziuni.

Aceasta a fost prezenta in sedinta CNA alaturi de alti doi reprezentanti ai societatii Lugomedia SRL, respectiv Stefan Festo si Marius Gangan.

Noua televiziune Ten TV ar urma sa emita pe satelit atat in Romania, cat si in Republica Moldova si in Ucraina, conform documentelor depuse la CNA.

Ten TV va difuza programe productie proprie (25,50%) si productii ale altor producatori (74,50%).

Grila televiziunii va cuprinde programe de informare (13,51%), programe educative, culturale si religioase (9,71%), filme – artistice, documentare, seriale si animatie (58,21%), divertisment (3,57%), publicitate si teleshopping (15%).

Studioul noii televiziuni va fi la Lugoj.

Investitia in lansarea Ten TV se ridica la 193.635 de euro, potrivit documentelor depuse la CNA de reprezentantii societatii Lugomedia SRL.

Asociatii societatii Lugomedia SRL sunt: Daniel Gabriel Olariu (95%) si Ionela Olariu (5%).

Licenta audiovizuala pentru televiziunea Ten TV a fost acordata cu sase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Laura Georgescu, Christian Mititelu si Rasvan Popescu), in timp ce Monica Gubernat si Viorel-Vasile Buda au votat „impotriva”.

Pe de alta parte, societatea Lugomedia SRL mai detine alte doua licente audiovizuale, pentru televiziunea locala Ten TV Lugoj si pentru postul de radio Nova FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here