Terapia cu sanziene are efect antidepresiv

Florile galbene ale sanzienelor pot fi culese incepand cu solstitiul de vara si pana in luna septembrie.sanziene

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda aceasta planta in tratamentul a peste 60 de afectiuni grave: „Datorita substantelor active importante din compozitie – uleiul volatil, cumarina, taninul si glucidele – sanzienele sunt diuretice, depurative, antiseptice, sedative, antispastice intestinale, cicatrizante si tonice.

De aceea, aceste plante se recomanda cu precadere in tratamentul bolilor renale, dereglarilor neurovegetative, intoxicatiilor, afectiunilor tiroidei si ale corzilor vocale, hipertensiunii arteriale si anginei pectorale”. Studii recente au evidentiat faptul ca terapia cu sanziene este benefica pentru persoanele depresive, pentru cele cu ulcer, pentru anemici si pentru bolnavii de cancer de piele.

Mod de folosire

Infuzia se prepara din doua lingurite de planta si din 500 ml de apa fierbinte. Se acopera vasul si, dupa 15 minute de infuzare, ceaiul se bea caldut. Zilnic se consuma cate doua cani de infuzie, timp de 18 zile. Siropul de sanziene: Preparati o infuzie concentrata din cinci linguri de flori si un litru de apa.

Dupa 30 de minute de infuzare, ceaiul se strecoara si se pune din nou la fiert cu un kilogram de zahar. Cand siropul se ingroasa, se adauga sucul unei lamai. Dupa patru-cinci clocote, se stinge focul. Siropul se toarna in sticle cand este caldut.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *