Thomas Valone si energia punctului zero

Vidul e plin de energie, spune fizicianul si indeamna cercetatorii sa foloseasca acest concept

In ultima vreme, specialistii cauta solutii prietenoase cu mediul la criza de combustili fosili prognozata pentru urmatorii ani. Una din aceste solutii ecologice este implementarea unor noi surse de energie, bazate pe extragerea acesteia din straturile subatomice.

La baza noilor surse energetice stau descoperirile din fizica cuantica si cea relativista, potrivit carora sursa primara de energie e vidul cuantic, adica radiatia 0 grade Kelvin (zero point energy) sau continuumul spatio-temporal.

Cu toate ca „zero point energy” ar putea schimba viitorul lumii, foarte putini fizicieni sau ingineri participa pe plan mondial la proiecte de dezvoltare energetica cu ajutorul acestui tip de energie. In general, oamenii de stiinta nu iau in serios faptul ca energia punctului zero poate fi o sursa serioasa de energie, care sa poata fi dezvoltata.

Americanul Thomas Valone e unul din putinii ingineri fizicieni si consultanti de mediu care au analizat indeaproape modalitatile prin care acest tip de energie poate inlocui in viitor resursele actuale pentru producerea energiei.

Vacuumul contine multa energie

Profesorul Valone spune ca teoria potrivit careia vacuumul era gol nu mai sta in picioare, deoarece s-a demonstrat ca el contine de fapt o cantitate mare de energie. Valone considera ca, in cazul in care toate resursele de energie sunt anihilate, iar zona respectiva se apropie de „punctul zero de energie”, tot mai exista energie utilizabila din abundenta.

Cercetatorul spune ca asa se explica de ce heliul sta in stare lichida chiar si la cateva fractiuni dintr-un grad Kelvin. In opinia lui Valone, gravitatia si energia sunt efectele „energiei punctului zero”.

Efectul Casimir

Unul din punctele tari ale cercetatorului Valone este demonstratia prin care foloseste „efectul Casimir” pentru obtinerea „energiei punctului zero”.

Efectul Casimir poarta numele fizicianului olandez care, in 1948, a incercat sa imagineze ce ar trebui sa se intample daca exista cu adevarat o energie a vidului. Astfel, fizicianul a obtinut un rezultat surprinzator, potrivit caruia, daca plasam in vid doua placi conductoare, neincarcate electric, atunci intre ele se va produce o forta de atractie.

Fizicienii exemplifica efectul Casimir prin legarea a doua blocuri de lemn printr-o coarda elastica, netensionata, dar bine in-tinsa. Atunci cand coarda vibreaza, intre cele doua placi va aparea o forta de legatura. La fel se intampla si cu metalul.

Nanotehnologia, folosita pentru captarea energiei

Valone spune ca atractia dintre blocurile neincarcate electric poate veni de la energia punctului zero. Aici, fizicianul explica faptul ca acest tip de energie nu e conservat si nu i se pot aplica legile normale ale conservarii energiei.

Valone a demonstrat ca, uneori, forta Casimir e de respingere, din cauza conditiilor termice si magnetice. In unele cazuri, forta isi schimba miscarea odata cu cresterea temperaturii. Aceasta ajuta la manipularea si controlul energiei punctului zero.

Valone arata ca energia de la punctul zero poate fi folosita prin nanotehnologie. El mai spune ca densitatea spectrala pentru energia punctului zero e de fapt a doua lege a radiatiei, data de fizicianul Plank.

Masini cu gradient magnetic

Valone vrea sa-i convinga pe colegii sai cercetatori sa realizeze experimente in privinta energiei punctului zero pentru a gasi noi solutii in privinta surselor de energie. In opinia lui, magnetii permanenti pot fi o sursa inepuizabila de energie pentru viitor. Gradientul magnetic e o sursa potentiala de energie, la fel ca si alte gradiente dependente de energie.

Valone da ca exemple gradientul termic din pompele pentru caldura, gradientul voltaic si cel hidroelectric, pentru fabricile de mare putere. „Pana acum, noi nu am inventat nicio masina cu gradient magnetic, care sa mearga continuu. Avem aici exemplul cercetatorilor rusi Roschin si Godin, care au realizat un motor complex cu multirotor”, declara Thomas Valone.

Cercetatorul aduce argumentul ca rotatia si miscarea orbitala a unui electron sunt aproape la fel ca starea energiei nucleare, care include, de asemenea, miscare de rotatie. Toate acestea, explica Valone, au legatura cu energia punctului zero prin faptul ca atomul insusi deriva din campul acestui tip de energie.

Valone conchide ca, prin intelegerea energiei punctului zero, putem demonstra toate starile atomului, inclusiv miscarea electronului. Campul magnetic al unui magnet permanent, total dependent de miscarea electronilor, e sustinut de vacuumul campului energiei punctului zero.

„De aceea, atunci cand motoarele dependente de magnetii permanenti vor fi comercializate, nu va mai fi un mister de unde vine energia”, a declarat Valone. El a mai spus ca ceea ce oamenii de stiinta numesc vacuum fizic al spatiului vibreaza si are fluctuatii, iar aceste vibratii si fluctuatii sunt tocmai esenta energiei punctului zero.

Pentru mine, energia punctului zero e cheia catre rezolvarea crizei energetice. Nu numai ca am demonstrat ca rasucirea protonilor deriva dintr-un camp de vacuum, dar atomul insusi deriva din campul energiei punctului zero.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *