Tichetele „Rabla” sunt blocate de cei care vor sa le vanda

Programul „Rabla” a fost privit de proprietari de masini vechi drept o oportunitate de afaceri. Dupa ce si-au dus masinile la centre, au obtinut in schimb cupoane valorice.Modificarile legislative care au permis anul acesta utilizarea a trei tichete au creat premisele unui soi de comert.tichete rabla

Chiar si cei care nu au avut intentia sa isi cumpere masini noi si-au radiat rablele si le-au dus la centrele de colectare in ideea ca vor castiga mai multi bani decat daca le-ar vinde in targ. Tichetele au ajuns astfel sa se vanda la mica publicitate din ziare, in talcioc, iar Internetul este plin de astfel de anunturi.

Afacere uzata

Cei care s-au multumit cu preturi echivalente cu jumatate din valoarea bonurilor sau chiar mai putin, au scapat repede de ele. Unii insa au tinut la pret si au ramas cu bonurile sperand in continuare ca vor gasi clienti care sa le ofere atat cat au cerut.
„Vreau sa imi cumpar o masina prin programul Rabla si incerc sa achizitionez trei bonuri. Am gasit, dar cei care le vand cer prea mult pe ele. O sa mai astept poate mai lasa din pret”, ne-a declarat George Voicu.
Un alt buzoian, Costica Nicolae, este de parere ca afacerea cu rablele nu mai tine: „S-a uzat. Pe criza asta, cine-si mai ia masina?! Nici prin programul asta nu mai renteaza, nu-s bani”.

Dispar din parcari

Faptul ca bonurile pentru programul „Rabla” au fost blocate este confirmat si de statisticile oficiale.
„A crescut semnificativ numarul radierilor , dar in ceea ce priveste inmatricularile de masini noi volumul a ramas constant”, ne-a declarat comisarul sef Danut Costin, seful Serviciului Inmatriculari si Permise Auto.
Se poate spune ca si in aceste conditii, programul si-a atins intr-o oarecare masura scopul. Prin parcarile dintre blocuri sunt tot mai putine masini vechi si prafuite, majoritatea fiind acum in parcurile centrelor de colectare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *