Tigrul bengalez se afla sub lumina reflectoarelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Tigrul bengalez se afla sub lumina reflectoarelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

O specie aflata pe cale de disparitie, tigrul este amenintat din ce in ce mai mult de braconaj si de micsorarea habitatului.

Tigrul bengalez se afla sub lumina reflectoarelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Frumoasa felina este unul din simbolurile Indiei, tara care va gazdui principalele evenimente organizate pe 5 iunie.

Acest animal, care poate ajunge la 300kg, traieste in India si in Bangladesh. In „Cartea Junglei”, celebrul tigru Shere Khan este un reprezentant al speciei.

Se estimeaza ca in padurile indiene mai sunt doar 1.706 tigri, adica aproape 50% din populatia mondiala de 3.500 de exemplare.

Principalul element necesar supravietuirii speciei este habitatul. Tigrii bengalezi traiesc in medie intre 10-15 ani si au nevoie de un ambient in care sa se poata ascunda cand vaneaza, dar si de prada in abundenta. Tigrii prefera vegetatia inalta si deasa din jungla, in care se furiseaza in asteptarea „pranzului”. Marile feline au nevoie de paduri spatioase, insa doar 11% din junglele indiene le mai pot satisface nevoile.

Aceste animale sunt solitare si teritoriale, fiecare avand nevoie de o zona de 60-100km patrati. Din pacate, in zilele noastre, tigrii nu se mai pot rasfata pe teritorii vaste, din cauza micsorarii habitatului de catre om.

Problema tigrului bengalez nu este doar a habitatului, ci si a braconajului pentru blana si organele sale.

Tigrul are un rol extrem de important in echilibrul ecosistemului. Absenta sa ar putea duce la degradarea padurilor, inmultirea ierbivorelor care vor duce la distrugerea vegetatiei si insectelor care depind de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *