Tone de plante medicinale din Gorj, vandute la Orastie

Peste 148 de tone de plante medicinale recoltate din padurile si campiile judetului Gorj au fost achizitionate de o firma producatoare de ceaiuri din localitatea Orastie.
plante medicinale
GORJ. Reprezentantii firmei au cumparat plantele de la Directia Silvica Targu Jiu contra sumei de aproximativ 12.000 de lei. Potrivit lui Ovidiu Carstoc, directorul Directiei Silvice Targu Jiu, o mare parte din plante au fost recoltate de cetateni si apoi predate contra cost ocoalelor silvice din diverse localitati, iar cealalta parte a fost adunata de angajatii directiei. Cel mai bine platit a fost kilogramul de muguri de pin, care s-a vandut cu sapte lei. Au fost vandute 500 de kilograme de flori de soc, o tona de flori de tei, peste 700 de kilograme de coada soricelului si multe alte sortimente de plante medicinale atent recoltate: rostopasca, mesteacan, patlagina, musetel, parul porcului. „Oamenii din judet stiu cand sa mearga sa recolteze aceste plante medicinale, care, de altfel, sunt folosite si de noi, in propria gospodarie. Toata lumea care mai are rude la tara merge vara in padure pentru a aduna flori de tei, iar dupa ce le uscam facem un ceai cu multiple efecte benefice. Am oferit noua bani pe kilogramul de floare de soc, trei lei pe cel de floare de tei, sase bani pe un kilogram de urzica sau peste sase lei pe un kilogram de muguri de pin. Se plateste in functie de cat de greu se recolteaza planta. In fiecare an recoltam si apoi vindem plante medicinale. Judetul este bogat si in plante, si in fructe de padure. Ne mandrim cu acest lucru. Facem un venit frumusel din vanzarea acestora”, a afirmat Ovidiu Carstoc. Reprezentantii firmei din Orastie au fost foarte multumiti de calitatea plantelor si au promis ca vor mai incheia contracte de achizitie cu Directia Silvica Targu Jiu.

Plantele medicinale sunt un remediu natural impotriva diverselor boli. In Romania, exista 108 specii de plante medicinale, folosite in industria farmaceutica sau cea a produselor naturiste. O mare parte din aceste plante se regasesc si in Gorj.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *