Multi oameni spun ca animalele nu sunt capabile sa gandeasca rational, ci se bazeaza doar pe instincte. Cercetatorii au demonstrat insa ca acest lucru nu este adevarat, multe animale fiind de fapt extrem de inteligente – poate chiar mai destepte decat unii oameni.

1. Maimutele
animale
Urangutanii sunt recunoscuti pentru abilitatea lor a crea instrumente. Printre cele observate de Centrul de Cercetare a Primatelor de la Universitatea Wisconsin sunt: folosirea cracutelor cu frunze drept plici de muste, colectarea apei in cupe si modificare betelor pentru a prinde insecte sau frunze.

Urangutanii sunt si excelenti imitatori ai comportamentului uman. La TIGERS, un centru de protectie a animalelor, urangutanii isi petrec timpul cu oamenii din institut, iau ceaiul cu ei si mananca impreuna diverse gustari.

Maimutele pot invata si limbajul semnelor, recunoscand peste 400 de cuvinte.

2. Elefantii

Un studiu japonez din 2009 asupra elefantilor din gradinile zoologice a descoperit ca pachidermele sunt tare indemanatice. Pot sa recunoasca, de exemplu, diferenta dintre doua cantitati ale obiectelor plasate in galeti.

3. Cainii

Nu degeaba cainii sunt considerati cei mai buni prieteni ai omului! Ei s-au adaptat vietii cu oamenii inca de pe vremea cand erau inca lupi. Cand oamenii si lupii au intrat in contact unii cu altii, doar lupii care nu erau agresivi au castigat simpatia oamenilor si au primit mancarea pe care oamenii nu o mai doreau. Dupa ce cainii s-au obisnuit cu compania umana, oamenii au inceput sa le dea mancare in plus cainilor de ajutor, care latrau cand era pericol, de exemplu. In cele din urma, au ajuns partenerii oamenilor, ajutand la vanatoare si la cresterea altor animale.

Cainii sunt singurele animale care inteleg ce inseamna cand un om le arata directia cu degetul.

4. Delfinii

Alaturi de maimute si elefanti, delfinii se pot recunoaste in oglinda dupa ce le-a fost aplicat un punct de vopsea pe frunte sau pe corp. Maimutele si elefantii vor atinge punctul de pe ei si nu reflexia lor. Delfinii se vor pozitiona in apa astfel incat sa vada cat mai bine reflexia punctului vopsit.

5. Ciorile

Un studiu recent condus de un zoolog de la Universitatea din Cambridge a descoperit ca corbii, membri ai familiei ciorilor, arunca pietre intr-un loc cu apa astfel incat sa ii creasca nivelul si sa poata bea din ea.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here