Top 5 plante care -topesc- grasimile

In caz de exces ponderal, alaturi de recomandarile nutritionistilor, sunt eficiente unele ceaiuri care stimuleaza metabolismul, detoxifica organismul si favorizeaza pierderea in greutate.plante si grasimea

1 Ceaiul verde te scapa de burta

Terapia cu ceai verde contribuie la curatarea arterelor si la reducerea grasimii din zona abdomenului. In urma unui studiu, cercetatorii de la Scoala Medicala din Atena au observat ca, in urma consumului de ceai verde, arterele coronare devin mai elastice.

Consumul unei cani de ceai, dupa fiecare masa principala, ajuta la eliminarea grasimilor care se depun pe vasele sanguine, usureaza digestia si, in plus, regleaza tranzitul intestinal, favorizand eliminarea kilogramelor in plus. Datorita manganului din compozitia sa, ceaiul verde intareste tesuturile, activeaza metabolismul si elimina celulele adipoase.

2 Socul are efect laxativ

Preparatele din flori de soc (infuzie, tinctura, pulbere sau socata) sunt recomandate in special pentru proprietatea de a elimina toxinele din organism, fiind diuretice si laxative. Tinctura de soc (procurata de la PLAFAR) se administreaza de trei ori pe zi (dupa mesele principale, cate 30 de picaturi diluate in putina apa).

Poate fi administrat si sub forma de infuzie, preparata din 6 linguri de flori peste care se toarna un litru de apa fierbinte. Toata cantitatea se consuma in timpul unei zile. Cura dureaza 14-21 de zile. Dupa o pauza de zece zile, cura se poate repeta.

3 Leusteanul, diuretic

Consumul a doua cani pe zi de decoct preparat din frunze de leustean ajuta la eliminarea apei in exces din corp. Acesta regleaza activitatea intestinului gros, combatand constipatia. Pentru arderea grasimilor, foarte eficient este ceaiul de leustean amestecat cu alte plante precum menta, varga de aur, sena, hibiscus si ceaiul negru.

Din acest amestec se prepara un ceai din care se bea in fiecare seara cate o cana (se pun doua lingurite de planta la doua cani cu apa, care se fierb la foc mic, timp de 20 de minute). Specialistii spun ca aceasta licoare are proprietati diuretice, laxative, dar si dezinfectante si antialergice.

4 Urzica, un bun detoxifiant

Toxinele se „ascund” in depozitele de grasime si orice cura de slabire trebuie sa cuprinda si o etapa de detoxifiere. In acest sens, o planta foarte eficienta este urzica. Se bea un litru de ceai pe zi, timp de doua luni, pentru eliminarea apei in exces si acidului uric din tesuturi. Infuzia se prepara din 4 lingurite de frunze uscate la un litru de apa fiarta.

5 Frunzele de dud cresc arderile

Infuzia din frunze de dud stimuleaza metabolismul si contribuie la digerarea rapida a alimentelor. Mai mult, in amestec cu alte plante, cum sunt anghinarea, afinul si salvia, dudul este de mare folos celor cu sindrom metabolic. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze uscate care se infuzeaza zece minute in 250 ml de apa clocotita. Cura cu acest ceai dureaza o luna. Se bea seara, dupa masa, si se poate indulci cu miere de albine.

Eficienta: Ceaiul verde elimina depozitele de grasime din tot corpul, inclusiv din vasele de sange.

Ceai care previne reingrasarea

Infuzia de anghinare, cu o actiune coleretic-colagoga, usureaza digestia si scade nivelul colesterolului in sange. Se consuma cate doua cani de ceai pe zi. Specialistii recomanda o cura de doua saptamani, la un interval de doua luni, urmata de o pauza de 10 zile, pentru intretinerea dupa dieta.

„Curele de slabire trebuie insotite de o cura de detoxifiere, iar hidratarea organismului cu doi litri de lichide pe zi este esentiala.” – Specialistul nostru, Dr. Ruxandra -Constantina, medic de familie competenta in apifitoterapie reflexoterapeut

Ceaiurile care pot ajuta la pierderea kilogramelor in plus au actiune detoxifianta, diuretic-depurativa, stimuleaza digestia si accelereaza metabolismul. Ele ofera, in acelasi timp, organismului substante antioxidante, vitamine si minerale. Durata unei cure se stabileste in functie de varsta si de afectiunile persoanei. Pentru reusita unei cure de slabire, aceste ceaiuri trebuie insotite de un regim alimentar si de exercitii fizice.

Se pot folosi: infuzia de ceai verde, din care se consuma aproximativ trei cani pe zi (pana la ora 17), maximum 21 zile; ceaiul de urzica, din care se beau trei-patru cani pe zi, circa 30 zile; ceaiul din frunze de nuc, care se prepara dintr-o lingura de planta la 250 ml de apa si se consuma maximum patru lingurite pe zi, deoarece, in cantitati mari, poate deveni toxic.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *