Top 7 alimente care ne scapa de toxine

Top 7 alimente care ne scap? de toxine
Top 7 alimente care ne scapa de toxine
Top 7 alimente care ne scapa de toxine

In aceasta perioada, este foarte posibil sa avem un surplus de toxine in organism, mai ales ca de sarbatori ne-am infruptat cu tot felul de bunatati. Iata cateva alimente cu care poti face „curatenie” in organism!

1. Apa
Daca vrei sa scapi de toxine, fa-ti din apa cel mai bun aliat. Consuma 2 litri pe zi, chiar 3, daca esti o persoana activa si faci sport. Un obicei sanatos este sa consumi pe stomacul gol un pahar cu apa calduta, in care ai adaugat o lingura de ulei de masline.

Apa calda cu sare este o alta reteta care te ajuta ca iti „speli” intestinele si pe care o poti incerca daca nu suferi de hipertensiune. Incalzeste putin un litru de apa si adauga apoi 2 lingurite de sare de mare. Consuma acest amestec dimineata, pe stomacul gol, cel mult 3 zile.

Alte avantaje ale detoxificarii cu apa sunt reducerea semnelor imbatranirii si estompearea aspectul de coaja de portocala, specific celulitei.

2. Sfecla rosie
Te gandesti la ea doar ca varianta de salata cu otet, pe langa felul principal de mancare, insa sfecla rosie ar trebui introdusa cat mai des in alimentatie, mai ales daca vrei sa scapi de toxine. Aceasta leguma este renumita pentru fitochimicale si pentru pentru mineralele continute, care purifica sangele si ficatul. Consumata ca salata sau ca suc proaspat, inainte de mesele principale ale zilei, sfecla rosie iti garanteaza o detoxifiere ca la carte.

3. Varza
Pe langa eliminarea toxinelor, varza curata ficatul, reduce colesterolul si iti garanteaza si un tranzit intestinal bun, deci este bine sa o consumi cat mai des daca, de exemplu, suferi de constipatie cronica. Sucul de varza proaspat contine vitamina C si K, acid folic, calciu si magneziu, dar si o enzima implicata in detoxifiere, benefica si pentru stomac. Consuma suc de varza proaspat inainte de fiecare masa principala.

4. Usturoiul
Consuma des usturoi, pentru ca stimuleaza ficatul sa produca enzime cu efect detoxifiant, eliminand reziduurile care raman la nivelul aparatului digestiv. In plus, usturoiul stimuleaza sistemul imunitar, are efect antiviral, antibiotic si antiseptic. Poti consuma oricat usturoi poti, deoarece nu are reactii adverse, in afara de… mirosul neplacut al gurii.

5. Lamaia
Sucul de lamaie este un adevarat „izvor al tineretii” pentru organism. Pentru rezultate bune, adauga in paharul cu apa cateva lingurite cu suc sau mergi pe varianta feliilor intregi. Lamaia grabeste eliminarea toxinelor si iti ajuta si digestia. In acest scop, bea o cana de apa calda cu lamaie in fiecare dimineata, pe stomacul gol.

6. Cerealele integrale
Ca sa-ti cureti organismul, mizeaza si pe produsele integrale, cum sunt cerealele si orezul brun. Acestea contin vitaminele B, magneziu, mangan si fosfor. Continutul de fibre va ajuta la eliminarea reziduurilor din colon, iar seleniul iti protejeaza ficatul. Consuma cereale dimineata, la micul dejun, iar orezul, pe post garnitura la mesele principale.

7. Anghinarea
Aceasta planta imbunatateste functia hepatica, cu beneficii implicite si in ceea ce priveste eliminarea toxinelor. Anghinarea creste productia de bila, necesara in descompunerea alimentelor si care ajuta organismul sa utilizeze substantele nutritive din hrana. In afara de beneficiile pentru ficat, planta este bogata in fibre, proteine, magneziu, acid folic si potasiu. Se consuma proaspata, iar la frigider poate sta cel mult o saptamana, acoperita cu folie.

Ce trebuie sa eviti
Pentru ca efectele detoxifierii sa fie maxime, este bine sa elimini sau sa reduci consumul de zahar, de cafea, indulcitorii artificiali si alcoolul. Taie de pe lista si:

• alimentele prajite
• conservele si afumaturile
• mezelurile
• dulciurile (napolitane, biscuiti, bomboane) si foitajele
• painea alba, spaghetele si alte preparate din faina alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *