Top cinci cele mai cancerigene alimente

Cancerul poate fi mostenit sau provocat de factori externi. Chiar daca, in primul caz, aparitia bolii nu poate fi prevenita, exista studii care au constatat ca evitarea anumitor alimente intarzie declansarea acestei maladii.

Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate in zaharuri rafinate, carbohidrati procesati, conservanti si grasimi obtinute prin prajire. Efectele acestor produse sunt devastatoare pentru sanatate, afectand sistemul cardiovascular, nervos si reproductiv si crescand riscul aparitiei diabetului, obezitatii si bolilor de inima. Afla la ce ar trebui sa renunti, pentru a preveni aparitia cancerului.

Bauturile indulcite. Alimentele care contin zaharuri rafinate, precum bauturile indulcite, acidulate si multe alte sucuri cresc riscul aparitiei cancerului. Un studiu din 2010, publicat in jurnalul medical „Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri si Prevenire”, a aratat ca persoanele care au consumat doua sau mai multe sucuri pe zi au prezentat cu 87% mai multe sanse sa dezvolte cancer la pancreas decat cei care nu au avut aceste bauturi in alimentatia lor. Alte cercetari au demonstrat existenta unei legaturi intre consumul de zahar si cancerul la stomac si colon. Desi zaharul nu transforma celulele sanatoase in canceroase, hraneste celulele bolnave si ajuta la cresterea tumorii.

Cartofii prajiti cresc riscul aparitiei cancerului, mai ales daca contin uleiuri hidrogenate si un produs secundar al procesului de prajire, numit acrilamida. Aceasta substanta este considerata canceroasa si, de asemenea, o potentiala neurotoxina, avand efecte adverse nu numai asupra creierului, ci si asupra sistemului reproductiv. Alimentele bogate in carbohidrati, precum cartofii, produc acrilamida cand sunt prajite.
Gogosile se numara printre cele mai periculoase alimente: sunt prajite, au un nivel ridicat de zahar si contin carbohidrati procesati. Combinatia dintre produsele secundare rezultate prin prajire si cantitatile mari de zahar si faina procesata pun gogosile pe lista alimentelor care cresc riscul aparitiei cancerului.
Hot dog-ul contine carne conservata si procesata, cunoscuta ca avand un risc major de aparitie a cancerului la stomac si a altor celule maligne in aparatul digestiv. Aceste carnuri devin si mai periculoase cand contin nitrat de sodiu, un conservant des utilizat in hot-dog si alte produse din carne. Crenvustii si mezelurile sarate ar trebui consumate cu moderatie ori evitate mai ales de cei care au avut in familie cazuri de cancer la stomac.

3482630
Carnea pe gratar intra in topul celor mai cancerigene alimente. Cand carnea sau legumele sunt puse pe gratar, sunt eliberate toxine asemanatoare celor eliminate de tigari. Chiar daca nu a fost demonstrat, acest efect ar putea avea loc si in cazul painii prajite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *