Tratamentele cu struguri mentin pielea tanara

Puterea antioxidanta a strugurilor este mai mare decat cea a vitaminelor A, C si E. De aceea sunt folositi in cosmetica pentru efecte antiaging. O tehnica revolutionara, vinoterapia, care combina calitatile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosita in saloane pentru remodelarea corporala.strugurii negrii

Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datoreaza in mare parte polifenolilor, antioxidanti prezenti intr-o concentratie mare in aceste fructe, mai ales in sortimentele inchise la culoare.

Expertii spun ca, daca polifenolii patrund in tesuturi, maresc nivelul intracelular de vitamina C, intaresc vasele de sange, neutralizeaza radicalii liberi, limiteaza distrugerea fibrelor de colagen din piele si reduc inflamatiile.

Prin urmare, aplicarea pe piele a sucului, a mastilor si a produselor cosmetice din game speciale pe baza de extract de struguri ajuta la mentinerea tonicitatii pielii, intarzie imbatranirea si detoxifica tesuturile.

Intarzie imbatranirea tesuturilor

Folosirea strugurilor in cosmetica intarzie procesele de imbatranire a pielii, fapt care se explica, pe de o parte, prin faptul ca polifenolii stimuleaza activitatea unor enzime detoxifiante si, pe de alta parte, prin faptul ca accelereaza sinteza altor categorii de enzime ce favorizeaza sinteza de acid hialuronic, de colagen si de elastina la nivelul epidermei.

Daca aceste substante sunt prezente in cantitati suficiente, imbatranirea cutanata se produce mult mai lent decat in mod normal.

Inlatura senzatia de picioare grele

Problema retentiei de apa, senzatiei de picioare grele si gleznelor umflate se poate ameliora dupa doar o ora de vinoterapie, metoda de tratament disponibila in saloanele de remodelare corporala.

Sedintele constau in impachetari cu un amestec omogen din struguri transformati in pasta si din alge marine (bogate in iod, magneziu, fier, zinc si in seleniu), care sporesc efectul de reducere a stratului de grasime si de eliminare a toxinelor din tegumente.

„Tratamentul clasic presupune un gomaj pe baza de extract de struguri, alge si saruri marine pentru a curata pielea, infasurarea in plastic pentru a favoriza transpiratia, introducerea in termosauna pentru 40-60 de minute, cu rol de a facilita patrunderea ingredientelor active in piele, iar la final, dupa indepartarea foliilor de plastic, aplicarea unei creme anticelulitice tot cu extract de struguri si de alge marine”, explica Betty Ratiu, managerul centrului de slabire Betty Blue din Capitala.

Exista contraindicatii

Un tratament complet care poate duce la scaderea cu 14-16 centimetri in circumferinta taliei si cu circa 5 kilograme in greutate poate fi efectuat intensiv, de trei ori pe saptamana, pe parcursul unei luni. Un set de 10 astfel de sedinte costa in jur de 650 de lei.

Specialistii recomanda ca, atunci cand optati pentru vinoterapie, sa tineti cont de contraindicatii. „Vinoterapia este contraindicata persoanelor cu probleme cardiace, celor cu spasmofilie, epilepsie si cancer si femeilor insarcinate”, avertizeaza consultantul Betty Ratiu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *