Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului
Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului
Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Cum ne aducem o buna energie, o buna stare de functionare?
Randamentul profesional, starea fizica si emotionala, echilibrul nostru general, toate ne sunt influentate in mod direct de catre nivelul energetic. Fara „energie”, toate se misca in slow motion, fara spor si chef, fara bucuria momentului si actiunilor noastre.

Despre asigurarea unui echilibru energetic prin hrana de zi cu zi doresc sa va scriu astazi, amintindu-va ca, pe langa aceasta, exista multe alte metode si activitati de ridicare a potentialului nostru energetic, de la o simpla plimbare sau un zambet sincer, pana la o imbratisare sau cateva vorbe frumoase adresate sau primate de la cineva. Odihna, miscarea fizica, gandul bun si alimentatia, toate contribuie la bunul echilibru si la o forma fizica si psihica perfecta.

Iata, 3 pasi practici pentru a va asigura un bun echilibru energetic:

Sporiti cantitatea de vegetale, alegand cereale integrale, fructe, legume, nuci si seminte oleaginoase. Experimentati zi de zi noi combinatii de culori, jucati-va cu combinarea acestora in farfuriile voastre. Apropiati-va din nou de gustul simplu din natura datator de viata si bucurati-va de ce mancati, fara aceasta, schimbarea nu va putea dura mult.
Moderati cantitatea de mancare la fiecare masa. Mancati pana va simtiti aproape satul si in nici un caz imbuibat cu mancare. Fiti atenti la marimea portiei si preferati sa serviti 3 mese pe zi si 2 gustari, decat sa mancati foarte mult la o masa. Reduceti orice urma de stres sau de discutii deranjante, este una dintre marile greseli pe care omul modern, presat de timp le practica. La masa – exact ca si francezii, poporul cu cel mai mare cult al personalitatii -, stam in prezent, ne incantam cu bucatele de pe masa si niciodata nu ne grabim sa mancam. Sa ne respectam pe noi, corpul si mancarea binecuvantata!
Reduceti din cantitatea de produse rafinate, zaharul, proteina de origine animala, grasimile saturate. As scrie sa incercati pentru o perioada de timp sa renuntati la ele, sa vedeti cum va simtiti, insa prefer sa incepem cu pasi mici si siguri, atentionandu-va despre aceste produse ca sunt total neindicate organismului si starii lui energetice. Cel mai bine este sa scadem in timp cantitatile, sa aducem cat mai multa hrana vie si colorata, din natura, in detrimentul produselor fabricate de tehnologii, preparate termice, din care cantitatea de energie este practic nula.
Cum ne sunt gandurile asa ne este si viata, cum ne este hrana asa ne este si nivelul de energie si randamentul personal.

„Cand valorile sunt clare, deciziile sunt usor de luat.” Roy Disney

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *