ECC
„Tu reciclezi, noi te premiem!” – campanie de educatie ecologica desfasurata de Alucro si ECOTIC BAT

Obiectivul acestei campanii il reprezinta constientizarea de catre tanara generatie a importantei reciclarii corecte a deseurilor, in special a dozelor de aluminiu si a bateriilor portabile uzate, precum si implicarea in colectarea efectiva a acestora. Cadrele didactice se pot inscrie in aceasta campanie pana la data de 14 februarie 2014.

 

Campania „Tu reciclezi, noi te premiem” este desfasurata de Alucro si ECOTIC BAT, in perioada 03 februarie – 30 mai 2014 in toate scolile care doresc sa se inscrie in acest demers, din orasele Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Hunedoara, Brasov, Piatra Neamt si Alba Iulia. Data limita in care cadrele didactice pot trimite in atentia organizatorilor formularul aferent inscrierii in campanie este 14 februarie 2014.

Atat Alucro cat si ECOTIC BAT, valorificand experienta in desfasurarea proiectelor eco-educative in institutiile de invatamant, isi unesc fortele pentru a transmite mesajul consolidat in vederea protejarii mediului si reutilizarii eficiente a resurselor prin reciclarea corecta a dozelor de aluminiu si a deseurilor de baterii si acumulatori.

Campania include ore de eco-educatie sustinute la nivelul institutiilor de invatamant de catre profesorii inscrisi, pe baza materialelor oferite ca suport de catre organizatori, precum si desfasurarea unei competitii de colectare selectiva a dozelor de aluminiu si a bateriilor si acumulatorilor portabili. Competitia este lansata atat la nivelul profesorilor coordonatori inscrisi, elevilor institutiilor de invatamant participante, precum si la nivelul scolilor din orasele participante.

Programul acestei campanii are urmatoarea structura:

  • In perioada 03 – 14 februarie 2014, profesorii coordonatori care doresc sa intre in aceasta Campanie trimit catre organizatori o solicitare in acest sens;
  • In perioada 21 februarie – 30 aprilie 2014, profesorii desfasoara activitatile cuprinse in Campanie
  • Urmand ca in perioada 19 – 30 mai 2014, organizatorii sa anunte castigatorii in Campania  „Tu reciclezi, noi te premiem”, colectand in prealabil deseurile de baterii si acumulatori si dozele de aluminiu.

Organizatorii au convingerea ca prin derularea acestui program educational isi vor aduce contributia la diversificarea procesului educational in scoli si la insusirea de catre elevi a cunostintelor in domeniul protectiei mediului si revalorificarii resurselor materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here