Turistii ocolesc Beijingul, din cauza poluarii

0
106
Turistii ocolesc Beijingul, din cauza poluarii
Turistii ocolesc Beijingul, din cauza poluarii

Ceata si fumul inecacios au pus stapanire pe capitala Chinei, in ultimele zile. Acest lucru a determinat autoritatile locale sa ridice nivelul de alerta in caz de poluare la culoarea galbena, al doilea cel mai ridicat grad din cele patru ale codului de vreme rea.

Din cauza smogului, vizibilitatea nu depaseste cateva sute de metri in Beijing, lucru care a dus la inchiderea mai multor autostrazi ce fac legatura cu zona metropolitana. Norul cenusiu face ca varfurile zgarie-norilor din capitala Chinei sa nu mai fie nici ele vizibile. Autoritatile recomanda constant locuitorilor sa poarte masti de protectie, iar batranilor si copiilor, sa nu iasa deloc din case.

Vestea despre gradul urias de poluare ce provoaca scaderea calitatii aerului ii alunga si pe turisti, al caror numar a scazut recent cu 10 procente.

Smogul ar putea persista mai multe zile, spun specialistii din Ministerul Mediului. Cum tema poluarii a ajuns sa fie o problema specifica a zonei, autoritatile comuniste de la Beijing promit mereu ca vor lua masuri, care insa se tot lasa asteptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here