UBB: Atelier de lucru pe tema produselor ecologice si stilului de viata sanatos

UBB: Atelier de lucru pe tema produselor ecologice si stilului de viata sanatos

Cadre didactice universitare si studenti de la Facultatea de Studii Europene si Facultatea de Business ale Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca au discutat, vineri, in cadrul unui atelier de lucru, despre produsele ecologice, stilul de viata sanatos si evaluarea politicilor si programelor din agricultura, din perspectiva regionala.

Atelierul de lucru a fost organizat in cadrul proiectului intitulat “Program Masteral – Evaluarea Dezvoltarii Regionale”, cofinantat din Fondul Social European, proiect coordonat de prof. univ. dr. Nicolae Paun.

Asistentul universitar drd. Monica Voicu de la Facultatea de Studii Europene, Catedra Managementul institutiilor europene, s-a referit, in interventia sa, la piata autohtona a produselor alimentare ecologice, care trebuie sa fie incurajata, pentru a se asigura premisele unei vieti sanatoase a populatiei. Acest sector este marcat de multe dificultati dar si de oportunitati, ca urmare a acordului dintre Uniunea Europeana si SUA, care deschide noi perspective si reduce birocratia impusa de formalitatile de certificare. Incepind de la 1 iunie, un produs ecologic certificat in Romania va putea fi exportat in SUA.

La rindul sau, lector univ. dr. Radu Barna a abordat tema “economiei bicicletei” din perspectiva Tratatului de la Lisabona. Bicicleta este o componenta esentiala a mobilitatii si dezvoltarii urbane durabile in Europa, un mijloc de transport nepoluant, cu rol utilitar si totodata recreativ. Lector dr. Radu Barna sustine promovarea unei vieti active si sanatoare, fara poluare si factori extrem de daunatori mediului, iar in acest context s-a alaturat, in luna octombrie 2011, studentilor Facultatii de Studii Europene care au lansat un manifest-scrisoare deschisa catre autoritatile locale, nationale si europene in scopul promovarii unei dezvoltari durabile la Rosia-Montana, unde valoarea patrimoniului construit si minier si valoarea resurselor naturale depasesc cu mult eventualele venituri din mineritul cu cianuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *