Plan ambitios de a transforma zonele infractionale ale orasului Detroit in ferme urbane

detroit_michigan.jpg

Un grup financiar din Michigan a anuntat un plan ambitios de a transforma zonele infractionale ale orasului Detroit in ferme urbane

Pe termen lung, Grupul Hantz spera sa dezvolte 10.000 de acri de teren, insuficient exploatat, din partea centrala a Dretroit-ului – adica pe aproximativ o zecime din suprafata de 142 de mile patrate ale orasului- si sa il transforme intr-un amestec de gradini ornamentale, areale destinate manejului si zone pentru culturi, care vor fi exploatate pentru profit.

Schema ambitioasa va incepe pe o suprafata de 70 de acri, cumparata in zona de est a orasului. Matt Allen, vicepresedintele subsidiarei Hantz Farms, care locuieste aproape de „faza 1 a fermei”, declara ca terenul a fost ales pentru densitatea scazuta a populatiei din zona, care are, in prezent, intre 0 si 9 locuitori pe acru.

Conform propunerilor, vor fi cumparate loturi atat din domeniului privat, cat si din cel municipal si statal. Compania afirma ca doreste, pe langa achizitionarile planificate, sa dezvolte parteneriate cu comunitatile locale pentru a putea amenaja si alte parcele de teren.

Hantz va lucra cu cercetatori de la Universitatea de Stat din Michigan pentru a selecta principalele plante care pot fi cultivate pe aceste pamanturi, a explicat Allen. Unde va fi posibil, vor fi utilizate vegetale comestibile, dar in locurile in care acest lucru este imposibil (ce de exemplu, pe loturile poluate de industrie), vor fi sadite culturi necomestibile.

„Speram sa construim, pe cateva sute de acri, ferme pentru brazii de Craciun, ateliere pentru furniruit lemn sau operatiuni de crestere durabila, pe termen lung, de unde sa recoltam lemnul sau culturile nedestinate consumului”.

Pretul de pornire al unui acru de pamant este de 3000 USD, iar Grupul spera sa cumpere aproximativ 5000 in urmatorii cinci ani.

Sandra Pederson, fondatoarea comunitatii de ferme urbane Urban Land Army, sustine ca apropierea zonelor rezidentiale ar trebui sa ii determine pe cei de la Hantz Farm sa practice agricultura ecologica, desi presa indica ca, din cauza constrangerilor temporale, compania nu va aborda aceasta cale.

” Daca tot exista o asemenea zona intinsa intr-un centrul unui oras, pentru protectia mediului si sanatatii umane, ar fi foarte important sa se foloseasca metodele organice inca de la inceput”, a spus ea. „Potentialul de contaminare a apei, aerului si solului prin folosirea de fertilizatori sintetici si pesticide este foarte ridicat, iar acest lucru se va reflecta negativ in sanatatea rezidentilor”.

Date fiind cele de mai sus, proiectul Grupului ar insemna o schimbare drastica a viziunii administratorilor, care vad, cum, un oras, crescut pe spatele unei industrii auto, aflate acum in recesiune, intra intr-un declin sigur. Multe zone ale orasului sucomba sub povara problemelor sociale cronice. Suprafete largi din Detroit au fost abandonate, prin clasicul exemplu al „efectului de gogoasa”, prin care centrul, afectat profund de saracie, s-a golit, pe masura ce clasa de mijloc s-a mutat in suburbii.

„Am trecut de socul initial, asa ca nu mai are sens sa discutam subiectul”, sustine Allen, care spune ca, in calitate de locuitor, are interes ca zona sa infloreasca. ” Este din ce in ce mai rau. Daca nu vom face schimbari radicale, vom continua doar sa sa ne mintim singuri. Care era definitia lui Einstein pentru nebunie? Sa faci acelasi lucru, mereu si mereu, la fel, in timp ce astepti un rezultat diferit”.

Sursa: GreenBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *