Un nou protest al motilor impotriva proiectului Rosia Montana

0
113
Un nou protest al motilor impotriva proiectului Rosia Montana
Un nou protest al motilor impotriva proiectului Rosia Montana

Peste 150 de moti au protestat duminica seara in orasul Cimpeni impotriva proiectului minier Rosia Montana, adunarea, una autorizata, fiind prima de acest gen organizata in judtul Alba de la inceputul anului. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, maior Cosmin Jurcovet, a declarat, pentru Agerpres, ca manifestatia a fost pasnica si s-a desfasurat fara incidente.

El a mentionat ca Fundatia Pro Muntii Apuseni a solicitat autorizatie pentru organizarea zilnic, timp de o luna, de dimineata pana seara, a unei adunari publice in centrul orasului Cimpeni, in apropierea Primariei.

Fundatia Pro Muntii Apuseni nu se afla la primul protest de acest fel, initiind astfel de adunari inca din toamna anului trecut.

De altfel, cei mai vocali opozanti ai proiectului au fost in toamna in Alba cei din orasul Cimpeni, capitala ‘Tarii Motilor’, unde, de exemplu, sute de localnici i-au huiduit in seara de 25 septembrie pe membrii comisiei speciale parlamentare care s-au intalnit anterior aici cu reprezentanti ai Fundatiei Pro Muntii Apuseni.

Acestia din urma le-au transmis atunci parlamentarilor ca o astfel de exploatare ca cea de la Rosia Montana nu ar trebui sa aiba loc intr-o zona populata, ei sustinand ca o alternativa pentru dezvoltarea zonei ar putea fi prelucrarea lemnului, dar si agricultura.

Tot in Cimpeni, oras cu care Rosia Montana se invecineaza, a avut loc in 19 octombrie cea mai importanta adunare publica din punctul de vedere numeric, atunci cand peste o mie de persoane au protestat impotriva proiectului minier.

‘Rosia Montana Gold Corporation’, o companie infiintata in 1997, a investit pana in prezent in proiectul minier de la Rosia Montana peste 500 de milioane de dolari, in conditiile in care nu a demarat inca exploatarea zacamantului auroargentifer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here