„Un parc pentru tine!”- Parcul Natural Putna-Vrancea, pus in valoare cu bani europeni

"Un parc pentru tine!"- Parcul Natural Putna-Vrancea, pus in valoare cu bani europeni

Pentru a face cunoscut Parcul Natural Putna-Vrancea si pentru a conserva flora si fauna din acest parc s-au accesat 370.000 de euro din banie europeni
Vrincenii sint invitati sa exploreze si in acelasi timp sa protejeze cel mai mare parc natural din estul Romaniei, cu o suprafata de 38.000 de hectare de „aur verde”. Lansarea proiectului „Parcul Natural Putna-Vrancea – arie protejata, cheie pentru conservarea naturii in zona Carpatilor de Curbura” a avut loc ieri, la sediul Administratiei Parcului din comuna Tulnici. Proiectul, care are ca slogan „Un parc pentru tine!”, este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar implementarea sa se va face in urmatorii trei ani. Suma totala accesata in cadrul acestui proiect este de 370.000 de euro, bani care vor fi folositi pentru a face un studiu amanuntit in ceea ce priveste fauna si flora pe care o contine Parcul Natural Putna.

Una din bogatiile naturale ale acestui colt de rai este „Floarea de colt” descoperita la cea mai joasa altitudine din tara, dar si „Papucul doamnei”, plante de o rara frumusete, declarate monumente ale naturii. Tot aici isi au habitatul si speciile protejate de carnivore mari, precum ursul, lupul si risul. In cadrul acestui proiect vor avea loc excursii pentru elevi pentru a-i apropia de natura si a-i invata sa se descurce in salbaticie. In acelasi timp vor fi realizate mai multe panouri cu informatii si reguli de urmat atunci cind este vizitat acest mare parc, acestea vor fi amplasate in perimetrul Parcului Natural Putna. Pe linga panouri, vor fi organizate si infochioscuri in perioada de aflux maxim de turisti in satele de vacanta Lepsa si Gresu si va fi realizat un website care sa prezinte toate frumusetile acestui urias parc din inima Muntilor Vrancei. Vor fi antrenati in acest proiect administratorii de paduri, proprietarii de pensiuni pentru dezvoltarea turismului, dar si populatia locala.

„Proiectul a fost gindit si scris de noi, cei de la Administratia Parcului Putna-Vrancea. Dorinta noastra este sa stim mai multe despre tot ce are mai frumos acest parc, din punct de vedere al florei si faunei, pentru ca numai in acest fel putem lua decizii de imbunatatire si conservare a acestor bogatii naturale. Sint constient ca vor veni mai multi turisti, de aceea trebuie sa fim pregatiti pentru ca acest turism sa se dezvolte pe baze ecologice. Asa ca ne dorim foarte mult sa avem si sprijinul autoritatilor judetului. Nu putem reusi nici fara sprijinul oamenilor din zona, a administratorilor de paduri si pensiuni”, ne-a spus Ion Militaru, directorul Administratiei Parcului Natural Putna din Vrancea. (Aurelian IVAN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *