Un studiu genetic a dovedit ca pinguinii au un deficit in perceptia gustului

Un studiu genetic a dovedit ca pinguinii au un deficit in perceptia gustului
Un studiu genetic a dovedit ca pinguinii au un deficit in perceptia gustului

Pinguinii se pare ca nu se pot bucura de gustul savuros al pestelui pe care il mananca, potrivit unui studiu genetic realizat de cercetatori chinezi si americani, care au sugerat ca adaptarea acestor pasari la mediul extrem de rece a avut un pret, si anume, deteriorarea perceptiei gustului, scrie agentia Xinhua.

Studiul, publicat in revista Current Biology, a constatat ca pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de baza — dulce, amar si savuros (cunoscut sub numele de umami) in urma cu peste 20 de milioane de ani si nu le-au recastigat.

Pentru aceste pasari, se pare ca produsele alimentare intra in doar doua categorii de arome: sarat si acru.

„Pinguinii sunt adesea vazuti ca o poveste de succes in ceea ce priveste adaptarea la un mediu foarte dur”, a declarat pentru agentia Xinhua profesorul Jianzhi Zhang de la Universitatea din Michigan. „Se pare ca au existat esecuri in aceasta adaptare”, a adaugat acesta.

Deoarece pinguini sunt consumatori de peste, pierderea gustului umami este deosebit de surprinzatoare, a mai spus Zhang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *