Un urs infometat a creat panica in Sinaia!

Motive serioase de isterie marti intr-un cartier din Sinaia, unde un urs a hotarat sa ia masa de pranz la un tomberon. Initial, nu a dat semne de agresivitate, dar l-a speriat un sofer si atunci a inceput nebunia.

Ursul a trecut in fuga foarte aproape de un grup de oameni, dupa care a intrat intr-o curte, peste o femeie si nepotica ei de patru ani. Ambele au inghetat instantaneu.

Localnicii din Sinaia spun ca au ajuns la capatul puterilor. Ursii fac incursiuni tot mai dese in oras si baga groaza in ei de fiecare data.

Specialistii spun ca singura solutie este mutarea animalelor in zone indepartate. Ursoaicele ar trebui capturate si despartite de puii lor.

Acestia ar putea ramane in zona unde traiesc acum pentru ca au sansa sa fie dezvatati de obiceiul hranirii din tomberon. Aici, spun vanatorii, raul cel mai mare il fac turistii. Ei hranesc fiarele si le dau curaj sa se apropie tot mai mult de zone periculoase pentru animale.

Exemplu tragic, luni seara: un pui de urs a fost calcat de o masina pe soseaua dintre Sinaia si Cota 1400. Silvicultorii cred ca ursuletul a coborat din padure cu mama lui, dar ca s-a pierdut de ea. Astfel, a nimerit dezorientat pe sosea. Zgomotul masinilor si luminile farurilor l-au ametit. In nebunia generala un sofer neatent l-a lovit si l-a omorat.

Ursoaica si-a cautat puiul si cand l-a gasit a reactionat incredibil. Durerea ei a fost pur si simplu zguduitoare. L-a dus pe cel mic in padure si a incercat sa il ingroape. Urmele durerii si furiei se vad pe copacii din jur jupuiti de ghearele femelei. Si-a dezgropat apoi puiul, ca sa-l duca cel mai probabil la barlog.

Ursuletul omorat luni seara de masina devenise vedeta. In ultimele doua saptamani a coborat des la sosea ca sa caute mancare. Turistii se bucurau cand il vedeau cum umbla in doua labute sau cum facea echilibristica pe pilonii parapetilor. Il hraneau, in ciuda interdictiei, fara sa-si dea seama ca ii fac un mare rau.

Autoritatile spun ca in Sinaia sunt acum 50 de ursi, fata de 20 cum ar fi normal pentru zona Parcului Natural Bucegi. Desi gasesc hrana pusa de silvicultori, s-au invatat sa cerseasca bunatati si de la trecatori.

Sursa: Stirile PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *