Unde se duc calculatoarele vechi

Ateliere Fara Frontiere Romania, care se ocupa de reconditionarea echipamentului informatic vechi, a lansat astazi o campanie axata pe atragerea atentiei persoanelor de decizie din companii si institutii asupra echipamentelor IT&C uzate. Ateliere Fara Frontiere reconditioneaza echipamente informatice uzate, ajutand persoane defavorizate sa se integreze pe piata muncii.reciclare calculatoare

Impreuna cu cativa dintre partenerii sai Microsoft, Blancco, Ecotic si Ambasada Olandei, Ateliere Fara Frontiere va derula o campanie de colectare a materialelor IT&C uzate de la companii si institutii si lansarea activitatii de economie sociala, anunta un comunicat de presa.

Echipamentele informatice vechi pot fi utile pentru organizatiile non-profit, pentru scoli, centre de plasament, persoane din categorii sociale defavorizate, potrivit directorului executiv al Ateliere Fara Frontiere, Raluca Gheorlan.

„Lupta impotriva risipei, pentru pastrarea mediului curat, constituie o activitate economica pentru insertia socio-profesionala a persoanelor care se afla in mare dificultate. In acelasi timp, prin aceasta initiativa raspundem unei nevoi a comunitatii: accesul la unealta informatica ca factor de educatie si integrare”, a mai spus aceasta.

Reconditionare

In cadrul atelierului de insertiune, echipamentele sunt testate si reconditionate, fiind destinate proiectelor sociale. Computerele care au cel putin caracteristicile minime Pentium IV, 256 MB, 20GB sunt reconditionate prin stergerea datelor de pe hard disk cu ajutorul soft-ului Blancco.

Urmatorul pas il reprezinta instalarea Windows XP si Microsoft Office pe baza certificarii Microsoft Authorised Refurbisher (daca nu indeplinesc aceste carateristici, calculatoarele sunt reciclate conform normelor europene). Odata reconditionate, computerele ajung la ONG-uri care desfasoara proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a deschis in 2009 in parteneriat cu Samusocial din Romania, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de insertiune socioprofesionala si pentru combaterea excluziunii, care ofera persoanelor in mare dificultate un loc de munca ca rampa de lansare pentru angajarea pe piata muncii si o acompaniere individualizata: consiliere, orientare, formare/calificare si medierea angajarii pe piata muncii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *