„Unicornul” african, fotografiat pentru prima data

Un animal din Africa, foarte rar, despre care candva se credea ca ar fi unicornul mitic, a fost fotografiat, pentru prima data, in salbaticie.
unicornul african
Okapi este asemanator unui cerb, are limba lunga si albastra ca a unei girafe si spatele similar cu cel al unei zebre. Animalul a fost descoperit la inceputul secolului 20, cand un explorator britanic a vanat un asemenea mamifer pentru piele, pe care a trimis-o acasa, in Londra, relateaza Telegraph.co.uk. Inainte de asta, animalul parea ca are un mic cucui in cap, principala banuiala ca acesta ar fi un stramos al unicornului care aparea numai in povesti. Oamenii au vazut pana acum, numai de cateva ori, imensele urechi ale creaturii si picioarele subtiri ca ale unui cerb, in junglele africane. Mamiferul, despre care se stie ca traieste in paduri, nu a mai fost vazut in salbaticie de acum 50 de ani, si s-a crezut ca specia a disparut, ca urmare a razboiului civil din Congo. Cu toate acestea, zoologii nu s-au dat batuti. In 2006 au gasit niste urme in Parcul National Viruga, si au pus camere video pana la Societatea Zoologica din London, in speranta surprinderii pe banda a animalelor salbatice. Dorinta zoologilor s-a implinit doi ani mai tarziu. Un okapi a fost imortalizat, dupa lungi asteptari. Datorita dungilor ca de zebra de pe spatele animalului, pe care au fost gasite amprente, cercetatorii si-au dat seama ca aceste animale au fost observate in amanunt de catre o populatie necunoscuta. Managerul Programului de Conservare a Padurilor, Noelle Kumpel, a fost incantat sa vada ca aceasta specie a supravietuit, in ciuda conflictului civil din cauza caruia s-a crezut ca okapi au disparut. „Este uimitor ca avem primele fotografii cu aceasta minunata creatura. Okapi sunt niste animale foarte timide si rare, de aceea de aceea studiile obisnuite tind sa evidentieze doar excremente sau alte urme ale prezentei lor”, a spus Kumpel.
Frumoasele animale duc o viata relativ similara cu cea a girafelor. Specia nu a fost cunoscuta pana in 1901, cand guvernatorul britanic al Ugandei, Harry Johnston, a trimis pielea si craniul unui astfel de animal, acasa, in Londra.
Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *