Uniunea Europeana ofera bani pentru colectarea deseurilor

Colectarea selectiva a deseurilor va trebui sa devina o obisnuinta si in Romania. Asta nu numai pentru ca organismele europene o impun, ci si ca urmare a faptului ca reprezinta o unitate de masura a gradului de civilizatie al unui popor. In aceste conditii, Uniunea Europena sprijina initiativele alor caror scop il reprezinta valorificarea si reutilizarea materialelor.

Programul operational Pos-Mediu constituie protectia si imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata in Romania. Axa prioritara 2 sprijina „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric”
Resursele naturale reprezinta o componenta esentiala a bogatiei Romaniei. Valorificarea acestor resurse prin exploatarea atat a materiilor prime neregenerabile, cat si a celor regenerabile, precum si prelucrarea lor in produse necesare vietii determina in mare masura stadiul de dezvoltare economica si sociala a tarii, starea mediului si conditiile de trai ale populatiei. Pentru imbunatatirea conditiilor de viata in Romania este necesar ca aceste resurse naturale sa fie exploatate intr-o maniera durabila. Gestionarea deseurilor reprezinta una dintre problemele importante cu care se confrunta Romania in ceea ce priveste protectia mediului. Aceasta se refera la activitatile de colectare, transport, tratare, valorificare si eliminare a acestora.Incepand cu anul acesta si pana in 2013, fondurile europene ne stau la dispozitie, pentru imbunatatirea calitatii vietii.
ced invest In negocierile de aderare la Uniunea Europeana Romania a obtinut o perioada de tranzitie de doi ani, pana in 2008, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice. Aceasta inseamna ca din 2008 Romania va avea o cota obligatorie de colectare a echipamentelor electrice uzate de patru kilograme pe cap de locuitor. Ritmul de crestere economica, extinderea investitiilor in noi capacitati de productie pentru diferite bunuri, reprezinta semnale ale unei dezvoltari economice. Insa, ca rezultat direct al acestei dezvoltari economice, cantitatile de deseuri provenite din produsele aflate la sfarsitul ciclului de viata (ex. ambalajele) sunt in continua crestere.
Reciclarea reduce necesitatea deschiderii de noi depozite, previne poluarea, economiseste energia, aprovizioneaza sectorul industrial cu materii prime valoroase si eficientizeaza procesele de productie, creeaza noi locuri de munca, reduce nivelul emisiilor de gaze cu efecte de sera, stimuleaza dezvoltarea tehnologiilor verzi si conserva resursele pentru generatiile viitoare.
Daca vreti sa respirati aer curat si sa ocrotiti natura, aveti idei si vreti sa deschideti o afacere, contactati un consultant al unei firme in domeniul accesarii fondurilor structurale si el se va ocupa de investitia dumneavoastra.

Detalii: www.cedinvest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *