Ursi pe motociclete si tigri pe cai: Mii de animale, batute si chinuite in circurile din China

Spectacolele animalelor le infatiseaza publicului intr-un mod umilitor, care nu promoveaza empatia si respectul. Nu au nicio valoare educationala, intrucat animalele nu sunt vazute in conditii asemanatoare habitatului lor natural, spune Fundatia Animal Asia.
maltratarea animalelor
Mii de animale care apar in circurile din China sunt baute si abuzate, in mod repetat, potrivit unei asociatii caritabile.

Ursii sunt biciuiti si batuti cu bete, elefantii sunt impunsi cu carlige de metal, iar tigrii si leii trec prin dureri de neimaginat in timp ce li se scot coltii si ghearele, spune Fundatia Animal Asia.

Zeci de mii de chinezi merg la circ sa vada ursii cum merg pe motociclete si se lupta in meciurile de box, tigrii care merg pe cai si maimutele care pedaleaza la biciclete.

„Spectacolul, metodele abuzive de dresaj si conditiile de gazduire inadecvate le fac pe aceste animale sa sufere enorm”, spune fundatia.

Problema abuzului animalelor in China a reiesit la suprafata dupa ce 11 tigri au murit de foame intr-o gradina zoologica, in doar trei luni. Saptamani intregi au fost hraniti doar cu oase de pui, murind de foame in cele din urma.

Luna trecuta, Administratia Padurilor din China a dat un ordin impotriva abuzului animalelor. Ordinul a criticat parcurile cu animale pentru ca sunt obsedat de profit financiar si nu sunt atente la masurile de protectie a necuvantatoarelor.

Fundatia Animal Asia spune ca ursii negri sunt cei mai des intalniti in circuri, de obicei fiind fortati sa mearga pe bicicleta, tricicleta si chiar pe cai. Trebuie sa stea in echilibru pe mingi, sa faca acrobatii si chiar sa boxeze unii cu ceilalti.
maltratare animale


Ursii sunt biciuiti sau batuti cu bete, in mod regulat, de catre dresorii lor.

„Toate spectacolele lor se bazeaza pe frica si intimidare. Pentru a forta animalele sa faca lucruri nenaturale, circarii trec la bataie”, a spus fundatia.

Animalele sunt tinute in custi minuscule de beton, fara acces la apa, de cele mai multe ori. Unele din ele au semne vizibile ale faptului ca sunt bolnave, batute si infometate.

„Spectacolele animalelor le infatiseaza publicului intr-un mod umilitor, care nu promoveaza empatia si respectul. Nu au nicio valoare educationala, intrucat animalele nu sunt vazute in conditii asemanatoare habitatului lor natural”, a declarat David Beale, directorul fundatiei.

Cazul Chinei nu este singular. Sute de mii de animale sufera cumplit pe intreg globul pentru distractia oamenilor, care nu isi pun aproape niciodata intrebari despre viata dureroasa a fiintelor salbatice si carora, de multe ori, nici nu le pasa.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *