Ursii polari sunt un simbol iconic pentru lansarea unui canal TV

O sculptura a unui iceberg de aproximativ 5 m figurand izolarea unei femele urs polar si a puiul ei a fost lansata pe raul Tamisa amintindu-le londonezilor din cand in cand de pericolele incalzirii globale.
Scuptura plutitoare aduce problema topirii ghetii la Londra
Sculptura, care a fost creata special pentru a marca lansarea Edenului, un nou canal digital TV devotat istoriei naturale, a adus la viata, din punct de vedere grafic, una dintre cele mai iconice imagini ale schimbarii climei – topirea varfurilor de gheata.

O echipa de 15 artisti au petrecut doua luni construind structura patratului care a fost lansata in Greenwich, sud estul Londrei, inainte sa ajunga in amontele Tamisei pentru a se opri langa Tower Bridge si The Houses of Parliament pentru sedinta foto nationala. Structura cantarind 1,5 tone a fost trasa intr-un loc cu temperaturi scazute, inainte de a calatori 7,5 mile de-a lungul Tamisei.

Topirea varfurilor de gheata nu va afecta doar ursii polari, vor fi repercursiuni grave si pentru cele doua miliarde de oameni care depind de topirea apei glaciare care le hraneste raurile.

Prezentatorul si eminentul conservationist al vietii salbatice, Sir David Attenborough spune: ” Topirea habitatului de gheata al ursilor polari este una din cele mai presante griji ale mediului din zilele noastre. Ii apreciez pe cei de la Eden pentru evidentierea acestei probleme; trebuie sa facem tot ceea ce putem ca sa protejam cel mai intins pamant al carnivorelor din lume de la extinctie.”

Directorul canalului Eden, Adrian Wills, spune: „Pamatul este un loc fragil si noi am fost interesati sa ne lansam cu un mesaj care sa atraga atentia asupra starii de incertitudine a mediului nostru echilibrat. Scopul nostru este sa reflectam o lume minunata, cu un canal TV minunat care poate adresa probleme ca schimbarea climatului in timp ce aducem si divertisment, experienta informativa prin largirea numarului premierelor, programe despre istoria despre natura pamantului si documentare de prima clasa despre viata in salbaticie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *