Utilizarea eficienta si cu masura a resurselor

Utilizarea eficienta si cu masura a resurselor
Utilizarea eficienta si cu masura a resurselor

Societatea pentru Consum Responsabil ne propune sa reflectam asupra obiceiurilor noastre de consum si ne impartaseste cateva idei despre utilizarea eficienta si cu masura a resurselor.

Echilibrul mediului, echitatea sociala, impactul asupra economiei si a comunitatilor locale sunt elemente care ghideaza un consumator responsabil in alegerile sale.

32 de tineri din Albania, Georgia, Moldova, Romania, Spania si Turcia au reflectat asupra lucurilor marunte pe care fiecare dintre noi le poate face pentru a duce o viata mai sanatoasa si sustenabila. Timp de 10 zile, pe durata schimbului de tineri de la Gura Humorului (Septembrie 2012), acestia au experimentat alternative eco la obiceiurile zilnice de consum si au descoperit conexiuni intre consumul responsabil si dezvoltarea comunitatilor locale.

Intorsi acasa cu intentia unui stil de viata mai prietenos cu mediul, participantii, impreuna cu echipa de proiect si-au propus sa transmita mesajul mai departe.Au dat startul la  redactarea unui “ghid al consumatorului responsabil”, care s-a finalizat sub forma brosurii “Responsible Consumption. What ? Why How ?”, pe care o puteti rasfoi la http://www.reducereuserecycle.ro/#!the-guide .

Materialul incearca sa raspunda la o serie de intrebari, precum: Ce alternative sustenabile de consum avem? Ce inseamna sa fii un consumator responsabil si cum ar putea acest mod de viata  sa fie in folosul nostru? Alte teme abordate sunt: consumul local, ecomobilitate, reducere, reutilizare, reciclare, etichete si simboluri eco.

Acesta este un prim pas in misiunea pe care si-a asumat-o SCR: Dezvoltarea gradului de intelegere a ceea ce inseamna consumul durabil in randul comunitatilor locale din Romania si in alte tari europene. Brosura va fi tradusa in scurt timp si in limba romana, organizatorii vor astepta pareri, sugestii de imbuntatire pentru o versiune viitoare.

Publicatia reprezinta un rezultat al proiectului Reduce, Reuse, Recycle, coordonat de Societatea pentru Consum Responsabil, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

Afla mai multe despre proiectul Reduce, Reuse, Recycle de pe www.reducereuserecycle.ro si despre demersurile de responsabilitate sociala adoptate in timpul Schimbului de Tineri prin parteneriatul cu Societal la http://www.youtube.com/watch?v=eld-PWGDXos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *