Valorificarea deseurilor forestiere

1
164

In urma procesului de exploatare a lemnului, o mare parte din acesta ramane in padure sub forma de: cioate, varfuri, lemn degradat si crengi, acestea fiind considerate cazaturi, in momentul de fata neexistand o cerere foarte mare pentru astfel de asa-zise deseuri.

Pe masura ce producerea de energie din surse regenerabile prinde contur, lemnul fiind una din aceste surse, incepe sa creasca si cererea de lemn de foc si tocatura destinata arderii, pentru a produce energie termica sau termica si electrica in cogenerare, in consecinta, se deschide o noua piata pentru deseurile ramase in urma procesului de exploatare forestiera.

Una din companiile ce pregatesc lemnul de foc respectiv a tocaturii destinata arderii este TMC Lemn Invest SRL. Echipamentele din dotarea parcului companiei sunt produse intr-o gama foarte larga de tipo-dimensiuni, incepand cu masini destinate intreprinderiilor familiale, de capacitate mica si medie pana la masini destinate firmelor specializate in colectarea si valorificarea deseurilor din lemn si nu numai.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here