Vanatoarea de la Balc: Baia anuala de sange

Protejate de sarma ghimpata si de garduri electrificate, 45 de VIP-uri au participat la vanatoarea organizata de Ion Tiriac.
vanatoarea la balc
A cincea editie a vanatorii de mistreti de la Balc a fost pusa sub semnul marelui secret de stat. „In alti ani stiam din decembrie data exacta a vanatorii, acum am aflat abia joi”, povesteste primarul din Balc, Arsenie Morosan. Cu noaptea-n cap, jurnalistii si-au ocupat pozitiile in fata intrarii pe domeniul de vanatoare al fostului tenismen, pe un frig de -12 grade, sperand intr-o minune care le va facilita accesul dincolo de poarta maramureseana inalta de 6 metri, acoperita cu sarma ghimpata si traversata de fire de curent electric. Nu mai putin de 10 afise avertizau „gard electrificat”, „pericol de electrocutare”, „accesul interzis”, „proprietate privata”. Gardul electrificat inconjoara, pe o lungime de 22 de kilometri, intreg domeniul.

Le-a cantat Costi Ionita

45 de invitati sunt prezenti in acest an la vanatoarea organizata de Ion Tiriac la Balc. Majoritatea, adica 35 de VIP-uri, s-a cazat la Ip intr-o pensiune cu circuit inchis. Ceilalti au fost cazati la Vila Boema M din Marghita. Oaspetilor de la Boema M le-a cantat Costi Ionita.
acces interzis
Vineri seara, in incinta domeniului Balc au intrat peste 10 masini de teren. Prima din ele, a ajuns in jurul orei 19 si purta insemnele oficiale ale Parlamentului Romaniei, in timp ce ultima l-a avut in interior pe Ion Ion Tiriac. Intre oaspeti s-au remarcat trei dintre marii tenismeni ai lumii, celebritati din lumea afacerilor sau a politicii, Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului auto cu acelasi nume, Franz Rauh, cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa, Elan Schwartzenberg.

Omerta gonacilor

La scurt timp apar gonacii. „Pana aseara (n.r. vineri) nimeni din sat nu a stiut daca va fi chemat haitas”, povesteste patroana singurului local din Balc.

Sunt aproximativ 50 si li s-a impus din start omerta: daca scapa vreo informatie presei, sunt trimisi acasa, si nu mai primesc bani.

Anul trecut, sustine primarul Balcului, gonacii au primit 70 de lei pe ziua de vanatoare, si maxim cinci kilograme de carne de mistret de persoana.

Pentru a se asigura ca discretia va fi maxima, majoritatea gonacilor au fost adusi din Salaj si Satu-Mare. Putin inainte de ora 8 localnicii intra pe sub poarta electrificata. Primesc veste portocalii si li se face instructajul.

Doua tiruri cu carne

In jurul amiezii cativa jurnalisti „agreati” reusesc sa treaca de poarta atent pazita de doi padurari inarmati, semn ca familia Tiriac a garantat exclusivitate. Fara a se auzi macar o impuscatura, in jurul orei 14 trec cele trei transporturi cu mistreti ucisi in vanatoarea dinainte. Incarcati in remorcile a trei tractoare, sa tot fie 50 de lesuri. Pentru a nu pati ca anul trecut, cand carnea de mistret ce trebuia sa ajunga la cateva centre de plasament si camine de batrani, s-a stricat, acum, preventiv, pe domeniul de la Balc au fost aduse doua tiruri frigorifice.

ISTORIC

In 2005, Nastase a impuscat 24 de mistreti

Istoria vanatorilor organizate de Tiriac la Balc incepe in 2005, in ianuarie, cand miliardarul si-a deschis domeniul din Bihor cu 185 de mistreti impuscati. Fostul premier Adrian Nastase a fost „incoronat” cel mai bun vanator dupa ce a culcat la pamant, singur, 24 de exemplare.

* In 2006, VIP-urile invitate au impuscat 200 de mistreti, iar in 2007 vanatoarea de la Balc a reunit oameni de afaceri romani si straini, precum si numerosi politicieni. Numarul mistretilor ucisi a trecut de 180.

* Anul trecut, vanatoarea de mistreti organizata la Balc de Ion Tiriac a fost cu adevarat tinuta departe de ochii presei, la fel ca si editia din acest an.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *