Vanatorii pot sa impuste fara bani mistreti, iepuri si fazani

Vanatorii pot sa impuste fara bani mistreti, iepuri si fazani

Vanatorii din cadrul AJVPS Mehedinti nu trebuie sa scoata niciun ban din buzunar pentru autorizatii de vanatoare la mistreti, iepuri si fazani. Potrivit directorului asociatiei, Nicolae Popa, doar pentru impuscarea unui caprior se plateste o autorizatie individuala de 300 de lei

Vanatorii din cadrul AJVPS Mehedinti nu platesc niciun leu pentru autorizatiile de vanatoare la mistreti, iepuri si fazani. Acest fapt ne-a fost confirmat de catre directorul asociatiei, Nicolae Popa, care ne-a explicat ca exceptie face vanatoarea de caprior. Popa a tinut sa precizeze ca toate acestea se fac doar in anumite conditii. El sustine ca taxa anuala a unui vanator din cadrul AJVPS Mehedinti este cea mai mica  in raport cu celelalte asociatii de vanatoare din tara.

Noi avem si taxa anuala cea mai mica de pe tara, adica 1.000 de lei de vanator. Pentru unii, poate parea mult, dar va spun ca este cea mai mica in raport cu celelalte asociatii de vanatoare din tara. Pentru vanatoarea la mistreti, iepuri si fazani, autorizatiile de vanatoare sunt gratuite. Conditiile insa sunt stricte, adica se organizeaza vanatoare doar in grup, de la trei vanatori in sus, pe grupe de vanatori si fonduri de vanatoare, in asa fel incat fiecare vanator sa beneficieze in mod egal de aceste facilitati. Cum e firesc la finalul vanatorii, inainte de a se imparti prada in mod egal, se face analiza carnii.

Nicolae Popa, directorul AJVPS Mehedinti

Potrivit acestuia, sezonul la iepuri se incheie pe 31 ianuarie, iar pentru vanatoarea la mistreti – pe data de 15 februarie. “Singura autorizatie care se plateste este la caprior, costa 300 de lei si este autorizatie individuala”, ne-a mai spus Nicolae Popa.
Directorul AJVPS Mehedinti ne-a spus ca asociatia gestioneaza 23 de fonduri de vanatoare si ca vanatorii si paznicii nu se ocupa numai cu impuscatul, ci si cu hranitul animalelor salbatice. Fanul, lucerna, graul, porumbul, ghinda si jirul sunt puse in hranitori, in locurile special amenajate.

Aici, vanatul este interzis cu desavarsire. Cum adica impusti animalul unde ii dai sa manance? Acest lucru este braconaj si cine face asa merge la puscarie. Vreau sa va spun ca aceasta hrana, lucerna, fan, porumb, jir, este stransa inca de vara si toamna si depozitata la paznicul de vanatoare gestionar, si de acolo se ia periodic si se duce la hranitori acum, in perioada in care mistretii, caprioarele, iepurii si fazanii nu au mancare in habitatele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *