Vasluienii se vor incalzi de la soare

0
105

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului au anuntat ca 17 vasluieni care au depus dosarele in cadrul programului „Casa Verde” pentru panouri solare au primit unda verde.

„Au fost aprobate in prima faza primele proiecte, depuse in perioada 1-8 iulie. Vasluienii se pot considera norocosi, fiindca nici un dosar depus in acea perioada nu a fost respins, asa cum s-a intamplat in alte judete. Spera ca si cu urmatoarele 60 sa se intample acelasi lucru si sper sa mai vina vasluieni cu astfel de proiecte. Toate cererile au fost pentru panouri solare, adica in valoare de 6.000 de lei”, ne-a declarat Mihaela Budianu, consilier in cadrul APM Vaslui.

Programul „Casa Verde”, privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, este operational de la 1 iulie, iar persoanele fizice isi pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza.

Bugetul alocat programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet, in functie de numarul de locuitori . La Vaslui pot fi finantate 300 de proiecte.

Scopul acestui program este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera. Data limita de depunere a cererilor de finantare este 31 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here