Care sunt bolile provocate de viata la oras

Care sunt bolile provocate de viata la oras

Un studiu complex, publicat de Daily Mail, arata ca persoanele nascute si crescute in orasele mari vor avea mari probleme, atat de sanatate, cat si psihice, atunci cand vor atinge varsta maturitatii.

In anul 1900, doar 14% din populatia lumii locuia in mediul urban. Pana in 2050, 70% din populatia globului va locui la oras, dezvaluie un sondaj realizat de United Nations.

Predispusi la afectiuni psihologice

Conform specialistilor, persoanele care locuiesc la oras ar trebuie sa fie mai sanatoase decat cele de la sat, deoarece au ocazia sa manance mult mai sanatos, au acces mult mai rapid la medic si sanse mari de a se angaja rapid. Cu toate acestea, sanatatea orasenilor devine ingrijoratoare.

Motivele pentru care orasenii nu sunt atat de sanatosi pot fi observate inca de la nastere: desi se nasc mult mai durdulii, micutii sunt poluati inca de cand se afla in uter cu o substanta chimica ce determina aspectul „umflat”. In plus, in copilarie, micutii sunt crescuti in case cu un nivel de igiena mult prea crescut, ceea ce duce la o dezvoltare slaba a anticorpilor.

Mai mult, orasenii sunt cu 39% mai predispusi la afectiunile psihologice, precum depresia si caracterul bipolar. Reclamele si abuzul de fast-food la orice colt de strada influenteaza tinerele in ceea ce priveste alimentatia, 20% dintre acestea fiind afectate de bulimie. Studiul a fost realizat de Institutul de Psihiatrie din Londra, si publicat in Journal of Experimental Medicine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *