Vinul, folosit cu succes in tratarea cancerului

0
92
Vinul, folosit cu succes in tratarea cancerului
Vinul, folosit cu succes in tratarea cancerului

O recenta informatie de pe taramul cercetarii medicale pune in lumina un alta caracteristica miraculoasa ce i se poate atribui vinului: aceea de a combate in mod relevant mai multe tipuri de cancer.

De fapt, licoarea minune ajuta la distrugerea celulelor maligne care provoaca neoplasmul.

Cei care au descoperit efectul sustin ca un tratament cu vin este mai util, mai suportabil si mai putin costisitor decat chimioterapia, iar efectele sunt substantial mai bune.

Vinului i se atribuie, in acest caz, multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Este, de asemenea, un agent anti microbian cu larg spectru care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase.

Sursa acestei informatii este pe cat de credibila, pe atat de inedita. Aceasta provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume: Institutul de Stiinte in Sanatate, Les Breuleux, Elvetia.

Specialistii elvetieni care au efectuat cercetarile afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, rezultate bune mai ales in cel de colon, de prostata si de pancreas.
Componentele strugurilor transformati in vin au demonstrat ca actioneaza de mii de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase, iar impreuna cu sucul de lamaie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase.

TRATAMENT

Nu exista o formula tip, cercetatorii recomandand bolnavilor sa faca tratamentul la indicatia medicului si doar sub supravegherea acestuia. De la individ la individ, cura se poate prescrie doar in functie de starea bolii, de specificul acesteia si de rezultatele analizelor specifice. Ca linii generale, promotorii acestui nou tip de tratament anticancer admit ca vinul rosu este cel mai indicat (datorita resveratrolului), iar cantitatea zilnica admisa sa nu depaseasca niciodata 250 de mililitri. De asemenea, este obligatoriu ca vinul sa fie ”curat”, adica de origine, fara obisnuitele adaosuri precum alcoolul etilic, zaharul, melasa sau alti coloranti, conservanti si aditivi din belsug folositi si in aceasta industrie.

SFAT: Folositi vinul facut in casa, nu cel de la supermarket. Orice vin care se comercializeaza in Romania sub pretul de 30 de lei sticla (750 ml) nu este adecvat pentru consum in general, mai cu seama intr-un tratament medical.

Alte virtuti terapeutice ale vinului

Numeroase studii stiintifice arata ca vinul natural, din struguri (nu ”surcele”), are calitati de care orice om ar trebui sa se bucure cat mai des. Strugurii, aromatic, plini de vitamine si minerale, sunt adevarate arme impotriva bolilor si a imbatranirii. In compozitia strugurilor intra vitaminele A, B1, B2, B6 si C si minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu si fier, care energizeaza intregul organism.

Sucul din struguri, renumitul must, pastreaza de la struguri toate calitatile, dar acestea se altereaza in timp, din cauza procesului de fermentare. Chiar si asa, dupa ce mustul devine vin, acesta castiga deosebite proprietati terapeutice, devenind astfel un adevarat medicament-miracol, la indemana celor care stiu sa-l pretuiasca si sa-l consume ponderat, cu masura.

Netratat si fara alte ”imbunatatiri”, vinul previne bolile de inima si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Substantele antioxidante pe care le contine, polifenolii, cuercitina si resveratrolul scad colesterolul rau din sange si protejeaza vasele de ateroscleroza, provoaca dilatatie, regleaza tensiunea arteriala si imbunatatesc circulatia la nivel coronarian, cerebral si periferic.

In urma studiilor facute s-a demonstrat ca vinul natural, consumat cu moderatie, ca medicament, previne bolile cerebrale degenerative de tip Alzheimer.

Vinul este un calmant excelent, consumul moderat prevenind bolile care se declanseaza pe fond de stres. Fitoterapeutii recomanda cate unul, doua pahare de vin natural (circa 250-350 ml), pe zi, persoanelor afectate de astenie, oboseala cronica, insomnie sau depresie, stiut fiind ca vinul are efect relaxant si euforizant.

Baut seara, inainte de culcare, vinul induce somnul, calm, linistit, odihnitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here