Originare din India, vinetele sunt folosite de mii de ani si ca medicament. Intrebuintarea lor traditionala ca tratament impotriva cancerului are un suport valabil, deoarece contin substante recunoscute ca inhibitori anticancerigeni.vinete

„Studiile demonstreaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de sanatate: au o actiune relaxanta, tonifica organismul si-l purifica, ajuta la reducerea nivelului colesterolului si regleaza tensiunea arteriala”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.

Aportul de vitamine (A, B1, B2, C), alaturi de minerale, in top fiind potasiul, urmat de calciu, de fosfor, de magneziu, recomanda dieta cu vinete in curele de detoxifiere, in regimul diabeticilor, astmaticilor si supraponderalilor. Doar persoanele care sufera de artrita reumatoida trebuie sa consume cu moderatie preparatele cu vinete.

Reteta saptamanii: Vinete cu salvie si cimbru

Ingrediente: 4 vinete mici, 4 linguri de cimbru, 2 linguri de salvie, 4 catei de usturoi tocati marunt, 10 linguri de pesmet, sucul de la 4 rosii, 4 linguri de supa, 4 linguri de patrunjel tocat marunt.
Preparare: Taiati vinetele in doua, pe lungime, scobiti miezul si amestecati-l cu toate ingredientele. Apoi, cu o lingura, umpleti jumatatile de vinete cu compozitia obtinuta si puneti-le la cuptor intr-o tava unsa si presarata cu faina.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here