Vinul ecologic si nucile ne mentin sanatosi in timpul iernii

vin ecologicCunoscut de francezi drept vin natural, varianta bio a licorii costa de doua ori mai mult si se produce din struguri netratati chimic, culesi manual si ajunsi la maturitate deplina

Vinul ecologic sau vinul bio, denumit de francezi si vin natural, este de doua ori mai scump decat vinul obisnuit si este destinat consumatorilor care sunt foarte atenti la sanatatea lor. Strugurii din care este obtinut acest vin nu intra in contact cu niciun produs chimic, iar viticultorii respecta regulile impuse de bioagricultura. Combinatia dintre vin si nuci asigura organismului toate substantele esentiale functionarii corecte a celulelor.

Dupa trei ani in care vita-de-vie nu a fost tratata cu substante chimice, pot fi recoltati strugurii din care se produce asa-numitul „vin bio”. In acest rastimp, cultivatorii trebuie sa respecte cu strictete regulile legate de obtinerea si protejarea vitei-de-vie.

Tratamen-tele care se apli-ca trebuie sa con-tina substante de sinteza, tradi-tio-nalele „chimicale” fiind schimbate cu substante de origine na-turala. Sulfitii din vin se formeaza in urma procesului natural de fermentatie si opresc, temporar, transformarea vinului in otet. Dar multi pro-ducatori de vinuri adauga sulfiti sau dioxid de sulf pentru a conserva vinul. Acest procedeu poate cauza alergii, care pot evolua pana la astm.

Citeste articolul integral Vinul ecologic si nucile ne mentin sanatosi in timpul iernii in Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *