Vinul rosu previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta

Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile
Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile
Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile

Oamenii de stiinta au descoperit inca un motiv pentru care este recomandat consumul moderat de vin rosu: previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta.

Cercetatorii de la Texas A&M ca antioxidantul resveratrol care se gaseste in pielea strugurilor rosii ajuta memoria, arata Metro.

Mai mult, acelasi antioxidant previne aparitia bolilor de inima si incetineste procesul de imbatranire.

„Rezultatele studiului sunt remarcabile”, a declarat Ashok K. Shetty, profesor la Health Science Center College of Medicine.

Acesta a explicat ca testele realizate pe sobolani au demonstrat ca cei care au primit resveratrol au prezentat o capacitate de invatare si o memorie mai buna decat cei carora nu li s-a furnizat antioxidantul.

Studiul, publicat in Scientific Reports, a demonstrat si ca sobolanii care au primit resveratrol aveau un flux mai bun al sangelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *