Peste 350 de dosare pentru programul „Casa Verde” au fost depuse la Agentia pentru Protectia Mediului Mures. Printre cei care au aplicat pentru subventii de la Ministerul Mediului se numara si cateva VIP-uri din judetul Mures. Hajdu Zoltan, presedintele Focus Eco Center, Daraban Otto-fost director Aquaserv si Akos Mora-consilier judetean, sunt cei care vor primi de la Ministerul Mediului cate 6.0000 de lei dupa ce si-au instalat in locuinte sisteme de incalzire din surse regenerabile.

Lista completa a persoanelor fizice a caror dosare au fost acceptate, poate fi consultata AICI.

Precizam ca incepand cu data de 26 august, contractele de finantare nerambursabila pentru persoane fizice in cadrul Programului „Casa Verde” sunt valabile 12 luni de la data semnarii acestora de catre partile contractante, conform noilor modificari aduse Programului, prin Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 1223/11.08.2010. Astfel ca dosarul de decontare va fi depus la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu pana la data de 15 decembrie a fiecarui an. Precizam ca raman valabile prevederile contractelor de finantare transmise pana la data de 26 august 2010, la agentiile judetene pentru protectia mediului.

Modificarea contractelor de finantare nerambursabila, care sunt in vigoare, este posibila numai la solicitarea beneficiarilor, prin incheierea unui act aditional. Beneficiarii, persoane fizice care doresc prelungirea contractelor de finantare vor prezenta in scris, o solicitare, la sediul agentiei judetene pentru protectia mediului unde domiciliaza, cu cel putin 30 zile lucratoare inainte de data ntrarii in vigoare a modificarii solicitate. Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, distribuit la nivelul fiecarui judet, in functie de numarul de locuitori al acestuia.

De la demararea Programului, 1 iulie 2010 si pana la data de 27 august, au fost depuse la nivel national 8727 dosare de finantare, cu o valoare de peste 50 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here