Vrei ca Scoala ta sa fie ECO? Inscrie-te in concursul „Scoala Zero Waste”

0
135
Vrei ca Scoala ta sa fie ECO? Inscrie-te in concursul „Scoala Zero Waste”
Vrei ca Scoala ta sa fie ECO? Inscrie-te in concursul „Scoala Zero Waste”

Incepand cu data de 3 martie se fac inscrieri pentru cea de-a doua editie a competitiei „Scoala Zero Waste”, un concurs de educatie ecologica destinat scolilor (clasele I-VIII) din toata tara si nu doar din judet, asa cum a fost la prima editie.

„Desfasurarea concursului este simpla. Elevii scolilor participante vor colecta selectiv cat mai multe deseuri de hartie/carton, PET/plastic si aluminiu. Scolile participante vor fi incurajate sa organizeze sesiuni de training si workshopuri de educatie ecologica, precum si actiuni de ecologizare si informare a comunitatii in care traiesc. In fiecare dintre unitatile scolare participante la concurs va fi amenajata o zona zero waste, unde se vor colecta deseurile aduse de elevi. Cei care colecteaza cea mai mare cantitate, vor fi rasplatiti”, explica Radu Rusu, organizatorul concursului.

Scolile se pot inscrie in competitie pana in 21 martie. „Scoala Zero Waste” se va desfasura in perioada 22 aprilie-30 mai.

„Premiile puse in concurs se ridica la peste 60.000 lei si cuprind tabla interactiva, calculatoare, imprimante, videoproiectoare, biciclete etc. In plus, unitatea de invatamant clasata pe primul loc va primi trofeul „Scoala Zero Waste” – Editia 2014”, a adaugat Radu Rusu.

Formularul de inscriere si mai multe informatii despre concurs, le gasiti pe site-ul www.ecostuff.ro.

Prima editie – 24 de scoli timisene participante

La prima editie a concursului „Scoala Zero Waste” s-au inscris 6.326 de elevi, de la 24 de scoli din 18 localitati din judetul Timis (Aiud, Buzias, Carpinis, Cenei, Darova, Deta, Giarmata, Giroc, Liebling, Livezile, Lugoj, Margina, Mosnita Veche, Pesac, Padureni, Racovita, Sanpetru Mare, Timisoara si Uivar). In ceea ce priveste municipiul Lugoj, au participat la concurs Scoala Gimnaziala Nr. 4 si Colegiul Tehnic „Valeriu Braniste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here