Webinar gratuit despre cum se obține compostul de la experți din SUA, China și India!

Astăzi este ultima zi în care vă puteți înscrie la webinarul gratuit pe tema obținerii compostul. Webinarul este organizat de către rețeaua internațională GAIA (Global Anti Incinerator Alliance) și va reuni experți de pe două continente, din țări precum India, China și Statele Unite ale Americii.

Vă puteți înscrie la acest webinar gratuit, care se va desfășura în limba engleză, dând click aici.

Compostul este obținut în urma procesului de descompunere aerobă sau anaerobă a deșeurilor organice, precum resturile alimentare din bucătărie (fructe, legume, precum și alte alimente) sau biodeșeurile din natură (frunze, iarbă, crengi etc.).

Compostarea poate fi făcută atât la scală industrială, cât și în propria locuință. În webinarul de mâine, 19 iunie, invitați speciali din China, India și Statele Unite ale Americii vor împărtășii din experiența lor, obținută la nivel național, cu privire la obținerea compostului. Aceștia vor prezenta diferite tehnici de compostare și vor oferi sfaturi utile persoanelor care doresc să înceapă să composteze acasă. La finalul prezentărilor va avea loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri în care participanții vor putea adresa întrebări și solicita clarificări de la cei trei speakeri.

Imaginea a fost preluată de pe: https://www.biodynamics.com/blog/compost-and-biography

România se află abia la început de drum către implementarea unui sistem care să asigure colectarea separată, la sursă, a deșeurilor. Lucrurile se mișcă, însă, destul de încet, drept pentru care eforturile fiecăruia dintre noi de a reduce cantitatea de deșeuri pe care le generăm sunt esențiale. Compostarea este una dintre modalitățile prin care cetățenii pot lua problema în propriile mâini, începând să separe resturile biodegradabile, organice de celelalte deșeuri (reciclabile sau și mixte, reziduale), pentru a le transforma ulterior în compost.

Eforturile în acest sens sunt extrem de importante, întrucât resturile organice (de bucătărie) reprezintă aproximativ 50% din totalul deșeurilor menajere generate de fiecare dintre noi! Dacă nu sunt tratate corespunzător, aceste biodeșeuri, în urma procesului de descompunere, pot produce gaz metan, care este un gaz cu efect de seră de 20 de ori mai periculos decât dioxidul de carbon.

Așadar, pe 19 iunie, ora 15:00 (ora României), haideți să învățăm împreună despre cum putem composta deșeurile biodegradabile la noi acasă! Ne vedem la webinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *