Zapada de pe Kilimanjaro dispare pana in 2033

In timp ce politicienii incearca la summit-ul de la Copenhaga sa realizeze un nou pact privind mediul inconjurator, expertii care cerceteaza Tanzania sunt de parere ca si localnicii trebuie sa-si asume o parte din vina pentru topirea rapida a ghetii de pe Kilimanjaro.Zapada de pe Kilimanjaro

Conform Reuters, un nou studiu arata ca gheata de pe cel mai inalt munte din Africa ar putea disparea complet pana in 2033.

„Padurea este elementul cheie in toata treaba. Afecteaza cantitatea de apa si de ploaie care curge pe munte. Mai putina vegetatie inseamna mai putina ploaie. Putem vedea care este impactul oamenilor”, a declarat Jo Anderson, directorul Ecological Initiatives.

Astfel, lipsa padurilor, care au fost taiate in ultimii 30-40 de ani de localnici, a contribuit la cresterea temperaturilor.

Ministrul tanzanian al Mediului, Batilda Burian, a declarat ca Africa de Est pierde in fiecare an circa 91.500 de hectare de padure dintr-un total de 33 de milioane de hectare. Burian a mai declarat ca Tanzania, care este reprezentata de 25 de oficiali la summit-ul de la Copenhaga, este afectata de schimbarile climatice prin cresterea nivelului apelor, distrugerea recifelor de corali si cresterea numarului de cazuri de malarie.

Zakaria Kessy, in varsta de 45 de ani, care este ghid montan de 18 ani a spus ca schimbarile sunt vizibile. „Inainte era zapada inca de la 3.600 de metri, acum nu mai este decat in varf”, a declarat Kessy.

Cercetatorul Anderson, care a urcat de 58 de ori pe munte in ultimii 14 ani, spera ca summit-ul de la Copenhaga sa vina cu schimbari radicale, in timp ce Burian ar vrea ca tarile in curs de dezvoltare sa primeasca recompense pentru conservarea padurilor sau plantarea de noi copaci.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *