In oceanul Antarctic au fost descoperite zece noi colonii de pinguini imperiali, dupa ce s-au cercetat niste fotografii din satelit, care indicau prezenta excrementelor de pinguini pe gheata.
pinguini imperiali
Descoperirile, anuntate de British Antarctic Survey (BAS), vor ajuta la intelegerea populatiei de pinguini si a efectului pe care il are incalzirea globala asupra reproducerii.

„Credem ca exista 38 de colonii in aceasta regiune, dintre care zece necunoscute pana acum”, a aratat specialistul BAS, Phil Trathan, in studiul publicat in Global Ecology and Biogeography, revista citata de Reuters.

Initial, expertii care cercetau fotografiile luate din spatiu au fost intrigati de petele maronii de pe gheata. „Ne-am dat seama ca sunt excremente de la pinguinii imperiali. Exista un contrast puternic intre aceste pete de culoare si gheata”, a mai spus Trathan.

Dupa ce oamenii de stiinta au marit suprafata de cercetari au descoperit pe coasta inca 38 de colonii de pinguini imperiali.

Initial, expertii au listat 34 de colonii, insa au mai fost adaugate inca sase care, intre timp, au disparut. Inca nu este clar ce s-a intamplat cu aceste colonii, ori au disparut, ori au fost consemnate gresit. Alte sase colonii si-au mutat locatia, dupa ce au fost idenfificate.

„Nu putem sa vedem pinguinii pe hartile din satelit, deoarece rezolutia nu este atat de buna. Insa, in perioada de inmultire, pasarile stau in colonii, timp de opt luni. Gheata devine murdara si acele pete le putem observa”, a spus Peter Fretwell, expert la BAS.

Trathan a declarat ca experti din America, Franta si Australia au folosit imagini cu rezolutie foarte buna pentru a putea numara pinguinii imperiali, una dintre putinele specii de animale care nu stau niciodata pe uscat.

Pana acum, estimarile arata ca exista intre 200.000 si 400.000 de perechi de pinguini imperiali si alte mii de pui.

Pinguini imperiali se inmultesc pe gheturile din oceanul Antarctic, depunand ouale in mai – iunie, cand temperaturile ating -50 de grade Celsius.

Masculii au grija de oua, ferindu-le de vantul puternic si tinandu-le la intuneric. Femelele calatoresc circa 100 de kilometri prin apa pentru a procura mancare.

Pinguinii imperiali sunt vulnerabili la schimbarile climatice, deoarece gheata se subtiaza si se sparge, ceea ce face ca puii sa fie nevoiti sa intre prea devreme in apa.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here