Zi dedicata Deltei Dunarii la Comisia Europeana: dezbatere, proiectie de filme, expozitie de afise si de fotografii

Zi dedicata Deltei Dunarii la Comisia Europeana: dezbatere, proiectie de filme, expozitie de afise si de fotografii

Zi dedicata Deltei Dunarii la Comisia Europeana: dezbatere, proiectie de filme, expozitie de afise si de fotografii

Cabinetul comisarului european Dacian Ciolos, cu sprijinul Asociatiei „Ivan Patzaichin – Mila 23” si al Administratiei Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, organizeaza azi, la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene, doua evenimente dedicate Deltei Dunarii.

O proiectie de filme despre Delta Dunarii puse la dispozitie de Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” va incepe la ora 13h00, in sala Gasperi din cladirea Charlemagne (rue de la Loi 170, Bruxelles) a Comisiei Europene. Proiectia va fi urmata de o dezbatere despre provocarile cu care se confrunta Delta Dunarii precum si despre posibile solutii pentru pastrarea si promovarea acestui patrimoniu natural unic in Europa, odata cu dezvoltarea comunitatilor rurale din aceasta zona. La dezbatere vor participa Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, multiplul campion olimpic si mondial de canoe, Ivan Patzaichin si Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Edward Bratfanof.

rowmania 2012La ora 17h30, la Berlaymont, Galeria Presedintilor (rue de la Loi 200, Bruxelles), va fi vernisata expozitia de afise pe teme ecologice intitulata „O sansa Dunarii Albastre”. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in parteneriat cu Liceul de Arta „George Georgescu” din Tulcea, cu participarea unor licee de arta din tarile riverane Dunarii, organizeaza acest concurs de afise de 15 ani, oferind tinerilor artisti posibilitatea de a deveni promotori ai conservarii Dunarii si Deltei Dunarii. De asemenea, asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” participa la expozitie cu o serie fotografii din Delta Dunarii, ale apreciatului fotograf Dragos Lumpan si cu un montaj audio-vizual despre Delta Dunarii, flora, fauna si sunetele ei. Expozitia va fi deschisa vizitatorilor pana la data de 28 aprilie 2014.


„O dezvoltare reala, durabila, trebuie sa se bazeze pe o abordare holistica a nevoilor comunitatilor din Delta Dunarii, pe punerea in valoare a resurselor locale, a naturii, a traditiilor gastronomice, a patrimoniului cultural, a oamenilor locului. Initiative de promovare a antreprenorialului social, precum cele ale lui Ivan Patzaichin, reusesc sa arate ca turismul lent si ecoturismul au un viitor in Romania si reprezinta o alternativa viabila pentru mentinerea unor comunitati rurale vii, dar si pentru promovarea in plan national si international a Romaniei, prin ceea ce are ea mai bun si mai curat. Este un exemplu despre ceea ce poate fi facut pentru Delta si pentru oamenii ei”, a declarat Comisarul european pentru Agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

„Dezvoltarea economica a Deltei, un trai mai bun pentru oamenii ei si conservarea acestui patrimoniu natural unic in Europa nu sunt in conflict. La mine, la Mila 23, am invatat de la consatenii mei ca bunul simt de acasa ii ajuta pe oameni sa traiasca de sute de ani in Delta, dupa legile ei, dupa legile naturii. Ca sa oferim acestora si copiilor lor o sansa pentru a ramane in Delta e nevoie de investitii adaptate nevoilor lor. Prin diversificarea activitatilor – pescuitul, vizitarea naturii, gastronomia, obiceiurile locale, un pic de ajutor de la cei care stiu ce inseamna turismul modern – se poate face un turism de calitate, benefic pentru localnici si pentru Delta. Visul meu este ca Delta Dunarii sa devina cea mai mare destinatie de ecoturism a Europei”, a declarat Ivan Patzaichin multiplul campion olimpic si mondial de canoe.

„Nicaieri in Europa nu poate fi intalnit un tinut cu atat de variate si numeroase forme ale vietii. Nu exista turist, iubitor al naturii, care sa nu gaseasca in Delta Dunarii cea mai inedita si mai valoroasa oferta pentru pasiunea sa. Delta si oamenii ei nu pot fi separate. De aceea, menirea noastra este ca, impreuna cu comunitatile locale, sa protejam diversitatea biologica a acestui ecosistem si, in acelasi timp, sa incurajam dezvoltarea unor activitati economice care sa fie corelate cu capacitatea de suport a Deltei”, a declarat Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Edward Bratfanof.10 Apr 2014 - Sursa: Romania PozitivaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016