Ziua Internationala a Energiei Eoliene
Ziua Internationala a Energiei Eoliene
Ziua Internationala a Energiei Eoliene
Ziua Internationala a Energiei Eoliene

Ziua Internationala a Energiei Eoliene (Global Wind Day) este marcata la 15 iunie, cu scopul de a oferi posibilitatea descoperirii acestui tip de energie, a puterii si posibilitatilor pe care le detine pentru a schimba lumea, transmite Agerpres (15 iunie).

In acest an, campania se concentreaza asupra independentei energetice din intreaga lume si asupra modului in care energia eoliana ne poate ajuta. Prin obtinerea de energie eoliana se reduc importurile. Turbinele eoliene instalate in intreaga lume ar putea chiar elimina importurile scumpe si nesigure. De asemenea, ar putea inlocui metodele poluante de obtinere a energiei prin folosirea de combustibili fosili.

In peste 75 de tari, fermele eoliene sunt in functiune, generand energie dintr-o sursa nepoluanta si regenerabila. Mii de persoane sunt implicate in productia de energie eoliana, dar, in acelasi timp, pentru foarte multi energia eoliana este un mister. In aceasta zi, se pot vizita ferme eoliene, sunt organizate intalniri cu experti si evenimente pentru a afla cat mai multe informatii si pentru a sprijini producerea acestei forme de energie.

Anul trecut s-au desfasurat peste 230 de evenimente in 40 de tari, incluzand pentru prima data state precum Mexic, Chile, Israel, Coreea de Sud si Africa de Sud. Asociatia Europeana a Energiei Eoliene si Consiliul Global pentru Energie Eoliana coopereaza in organizarea evenimentelor din intreaga lume, atat pentru public, cat si pentru mass-media, pentru a oferi posibilitatea de a afla cat mai multe informatii despre energia eoliana.

Asociatia Europeana a Energiei Eoliene (EWEA) si Consiliul Mondial pentru Energie Eoliana (GWEC) coordoneaza marcarea Zilei Internationale a Energiei Eoliene printr-o retea de parteneri. La inceput, in 2007, a fost marcata ca o zi europeana, apoi, din 2009, aceasta s-a marcat la nivel mondial. De la lansare, ziua dedicata energiei eoliene, in 2007, a cunoscut o crestere a popularitatii, trezind interesul atat al oamenilor simpli, cat si al specialistilor in domeniu.

Un studiu recent al Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana arata ca pana in 2020 industria energiei eoliene din Uniunea Europeana se va dubla. La nivel european, industria energiei eoliene va ajunge la 330.000 de locuri de munca. Datorita nevoii statelor de a stimula cresterea economica, tot mai multe companii vor investi in acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here