Ambasadorul Franței la București: În 2015, viitorul planetei se va juca în decembrie la Paris
Ambasadorul Franței la București: În 2015, viitorul planetei se va juca în decembrie la Paris
Ziua Mondiala a Mediului, are un nou slogan: “Ridica vocea, nu nivelul marii!”
Ziua Mondiala a Mediului, are un nou slogan: “Ridica vocea, nu nivelul marii!”

Ziua de 5 iunie este considerata si Ziua Mondiala a Mediului. Sub acest aspect, ieri, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Teleorman, a avut loc o conferinta de presa cu caracter festiv, la care au fost invitati sa participe, si reprezentanti ai altor institutii deconcentrate aflate in stransa legatura cu institutia gazda.

La eveniment, alaturi de Ion Radulescu directorul APM Teleorman, s-au mai aflat si alti reprezentanti ai celor mai importante servicii din cadrul institutiei, un reprezentant al Ocolului Silvic, Mioara Tote sefa Administratiei Publice Locale si Dana Banu directorul Garzii de Mediu Teleorman. Fiecare dintre invitati au avut ceva de subliniat in legatura cu cresterea gradului de constientizare asupra problemelor de mediu, inclusiv schimbarile climatice, gestionarea deseurilor, consumul nesustenabil, degradarea resurselor naturale si dezastrele naturale extreme.

Anul acesta, sloganul sub care se desfasoara activitatile de protejare a mediului este: “Ridica vocea, nu nivelul marii!” Sloganul nu a fost ales intamplator ci a fost votat in urma unei competitii on-line. Pentru ca “sta in puterea noastra sa prevenim schimbarile climatice si cresterea nivelului marii!”

In partea de inceput a conferintei Ion Radulescu a prezentat cateva aspecte privind importanta acestui eveniment, urmat de Dana Banu, care cu aceasta ocazie a subliniat principalele activitati ale Garzii de Mediu, in primele patru luni ale anului in curs.
Astfel ca, in urma celor 450 de controale aplicate de inspectorii Garzii de Mediu, 328 au fost neplanificate si au dus la aplicarea unui numar de 13 sanctiuni contraventionale finalizate cu aplicarea unor amenzi in valoare de 212.000 lei.
Si pentru ca vorbim despre protectia mediului, Mihaela Parvu, sefa Serviciului Autorizatii, Marian Sardan seful Serviciului Monitorizare – Laboratoare si Gheorghe Serban, au precizat cateva din aspectele principale ale serviciilor pe care le conduc.
Conferinta de presa s-a incheiat prin discursul invitatului de onoare Stefan Zalana, primul sef al Agentiei de Mediu Teleorman din anul infiintarii 1991.

Cu prilejul acestui eveniment, pe holurile institutiei cat si in sala de conferinte au fost expuse lucrari ale copiilor de la Gradinita Nr.6 din Alexandria, dar si ale elevilor de la Scoala Gimnaziala “Mihai Viteazul” din municipalitate, acestia din urma fiind indrumati de profesorul de arta plastica, Cristiana Purcarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here